Lier

Aan de slag met pc en internet

gepost op: 31 januari 2017

Praktische info voor alle workshops:

  • Deelname is gratis, maar voor elke les moet je wel inschrijven.
  • Je betaalt telkens een waarborg van 5 euro die je op het einde van de les terugkrijgt.
  • Maximum 10 personen per sessie.
  • Laptops worden voorzien door de organisator. Specifieke vereisten per les worden telkens vermeld.
  • Locatie: bibliotheek Lier, ingang Leescafé (Deensestraat 6, 2500 Lier).
  • Inschrijven via bibliotheek@lier.be, tel. 03 480 11 96 of aan de balie.

Deze workshops zijn een initiatief van de bibliotheken van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen en Vorselaar in samenwerking met Seniornet Vlaanderen, Kempens Karakter en met de steun van de Provincie Antwerpen.

Kennismaking met Facebook
Maandag 13 en 20 maart 2017
9.30 tot 12.00 uur

De digitale wereld biedt heel wat mogelijkheden voor contact, zowel met bekenden van vroeger als met nieuwe vrienden. Denk maar aan e-mail, chatten, skype en ook diverse sociale netwerksites.
Naast Twitter is Facebook vandaag de meest bekende netwerksite. Je kan er contact houden met je vrienden, maar er ook nieuwe maken. In je profiel kan je melden wie je bent en wat jou boeit. Jer kan er ook dagelijks melden waarmee je bezig bent en zien wat je vrienden zoal doen. Weet echter dat al wat je er zomaar op plaatst, door de hele wereld kan bekeken worden. Je moet dus toch wel goed nadenken wat je er wel en juist niet op plaatst. Al deze aspecten worden in de les besproken en ingeoefend. Als laatste deel van de les kunnen de geïnteresseerden dan beslissen of ze een eigen Facebook-account willen aanmaken of niet.

Vereiste voorkennis:
Courant gebruik van pc en internet.

Nodig:
Alle cursisten moeten een GSM meebrengen.

Belangrijk:
Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst willen kennismaken met Facebook. In de les worden de basisfuncties van Facebook uitgelegd. De lesgever is echter geen specialist. Er is dan ook geen garantie dat de lesgever alle vragen over complexe functies kan beantwoorden. De cursisten die een igen Facebook-account willen aanmaken, moeten een bestaand e-mailadres + wachtwoord meebrengen. Indien je dat niet hebt, moet je in de les een nieuw gmail- of hotmailaccount aanmaken.

Online kopen en verkopen
Maandag 13 en 20 maart 2017
13.30 tot 16.00 uur

Kopen op het internet is leuk: je moet geen winkels aflopen, je kan rustig thuis producten en prijzen vergelijken tussen verschillende webshops en dan bestellen wat jou het best past. Meestal gebeurt de levering binnen de week aan huis.
Maar vooraleer je bij een webshop iets kan bestellen moet je wel registreren, daar beginnen we dan ook mee. Daarna bekijken we de verschillende manieren van online betalen en waar je zeker moet op letten. Pas dan zijn we klaar om op zoek te gaan naar het gezochte product in een van de vele webshops. Eens de keuze gemaakt, moet dan de eigenlijke bestelling geplaatst worden en uiteraard ook op voorhand betaald. Het lijkt misschien simpel, maar als je geen onaangename verrassingen wilt tegenkomen, met je toch wel goed weten waar je aan begint.

Vereiste voorkennis:
Courant gebruik van pc en internet.

Zou ik Windows 10 nu al nemen?
Dinsdag 14 en 21 maart 2017
9.30 tot 12.00 uur

Er is momenteel heel wat te doen rond Windows 10. In alle media wordt er over gepraat. En dan komt de vraag naar boven: "Wat houdt Windows 10 in en zou ik wel of niet overschakelen naar dit nieuwe besturingssysteem voor mijn computer?"
Wie een pc heeft met Windows 7 of Windows 8 kan overschakelen naar Windows 10. Waarin verschilt die Windows 10 van de vorige versie? Is de startknop nu al terug? Wat is Windows Edge? Is dat wel een goed besturingssysteem?
In deze voordracht zetten we alles eens rustig op een rijtje zodat je een goed overzicht hebt van wat Windows 10 nu eigenlijk inhoudt. Zo kan je met meer kennis van zaken beslissen of het nu al dan niet de moeite loont om over te stappen.

Vereiste voorkennis:
Windows 7 of Windows 8

Privacy en veiligheid op Internet en Sociale Media
Dinsdag 28 maart 2017
9.30 tot 12 uur

Private gegevens beschermen op een veilige manier is een topic dat hoe langer hoe meer in de belangstelling staat. In deze voordracht staan we stil bij de veiligheidsaspecten van internet, mail, sociale media en dat zowel op px als op tablet en smartphone.

Vereiste voorkennis:
Courant gebruik van pc, tablet en internet.

Websites maken: staat in het infoboekje, maar gaat spijtig genoeg niet door.
 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Leeswereld 2016

Wil je graag Nederlands oefenen en lees je graag? Dan is de leeswereld iets voor jou! Samen lezen en bespreken we Nederlandstalige boeken. Lees verder
Meer nieuws