Lier

Digitale bib

GOPRESS

Gopress is de online persdatabank van alle Belgische kranten- en magazineuitgevers. De bibliotheek biedt aan de Lierse scholen het Gopress Krantenarchief gratis aan. Als de school interesse heeft in dit aanbod, kan de directie een aanvraag doen via dit formulier. Bezorg het ingevulde formulier terug aan de bibliotheek via e-mail. Daarna zal Cultuurconnect de aanvraag verder in orde brengen.

In de bibliotheek (bv. tijdens een werksessie) kan je gebruik maken van de Gopress kiosk.

Hieronder vind je de lijst van beschikbare kranten en tijdschriften in Gopress Krantenarchief en Gopress Kiosk. In het krantenarchief verschijnen nieuwe artikels met 2 publicatiedagen vertraging. In de Gopress Kiosk zijn alle artikels uit deze bladen beschikbaar via de zoekfunctie, en zijn de bladen van de laatste 7 publicatiedagen beschikbaar als op zichzelf staande digitale publicaties. 

De Morgen vanaf juli 1998
Het Laatste Nieuws vanaf juli 1999
De Tijd vanaf januari 1998
De Gazet van Antwerpen vanaf januari 1996
Het Belang van Limburg vanaf januari 1993
Het Nieuwsblad vanaf juli 1998
Het Nieuwsblad op Zondag vanaf 2012
De Standaard vanaf juli 1998
Metro (NL – FR) vanaf 2001
Persagentschap Belga vanaf 1995
Trends vanaf januari 1995
Knack vanaf januari 1995
Le Vif/L’Express (FR) vanaf januari 1995
Tendances (FR) vanaf januari 1995
Het Volk vanaf januari 2000 tot 2008
De Krant van West-Vlaanderen vanaf januari 2005
Klasse vanaf januari 1990
Wablieft vanaf januari 1995

ZOEKMODULE IN DE LEEROMGEVING

Een zoekmodule op de elektronische leeromgeving van de school biedt leerlingen en leerkrachten rechtstreekse toegang tot de catalogus, de digitale collectie en diensten van de bibliotheek.
De knop verhoogt de zichtbaarheid van de bibliotheek in de school en biedt een eenvoudige en rechtstreekse toegang tot de catalogus. De module bestaat uit een zoekveld met bijhorende knop en een Bib-logo. Wanneer een leerling of leerkracht een zoekterm ingeeft, opent de catalogus van de lokale bibliotheek met de zoekresultaten in een nieuw scherm. De service is vlot beschikbaar voor Smartschool en eloV, maar ook eenvoudig aan te passen voor andere leeromgevingen. 

Als de school interesse heeft in dit aanbod, kan de directie een aanvraag doen via dit formulier. Bezorg het ingevulde formulier terug aan de bibliotheek via e-mail. Daarna zal Cultuurconnect de aanvraag verder in orde brengen.

FUNDELS