Boek
Nederlands

Gezocht: lief meisje

Ali Cronin (auteur), Yvonne de Swart (vertaler)
+1
Gezocht: lief meisje
×
Gezocht: lief meisje Gezocht: lief meisje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ashley is een flirt. Wanneer de aantrekkelijke Dylan niet ingaat op haar avances, doet ze alsof het haar niks kan schelen. Maar gaat er achter die uitdagende buitenkant misschien een meisje schuil dat meer wil dan alleen lol maken?
Titel
Gezocht: lief meisje
Auteur
Ali Cronin
Vertaler
Yvonne de Swart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rumour has it
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
252 p.
ISBN
9789021808130 (paperback)

Besprekingen

Het tweede deel van de reeks ‘Girl Heart Boy’ heet Gezocht: lief meisje. De reeks gaat over zeven vrienden die dit jaar allemaal achttien worden, en in elk deel staat een ander personage centraal. In dit boek is dat Ashley, de flirt van het gezelschap. Ashley staat bij haar vrienden, en bij de rest van de school, bekend als een echte jongensgek die op elk feestje met iemand anders in bed duikt. Zelf heeft ze daar niet zo veel problemen mee, ze amuseert zich en geniet van haar jeugd. Maar dan ontmoet ze Dylan, een knappe vriend van Donna’s neef. Ashley krijgt op slag vlinders in haar buik, maar Dylan lijkt absoluut niet geïnteresseerd te zijn in haar. Vanaf dan begint Ashley haar levenshouding in vraag te stellen.
De vertelstijl van Ali Cronin lijkt heel erg op de stijl van het eerste deel, Zomerliefde, zodat het enkel aan de beschrijving van Ashleys karakter te merken is dat er een ander personage aan het woord is. Ook in dit deel is de toon heel ironisch, zijn er …Lees verder
In elk deel van de serie 'Girl Heart Boy'* over een groepje vrienden en vriendinnen in Brighton die binnenkort 18 jaar worden, staat één jongere centraal. Hier is het Ashley, een energieke flap-uit, een door de wol geverfde flirt die bijna gedachteloos all-the-way gaat, al dan niet onder invloed van alcohol. Zelfs haar vriendengroepje heeft daar soms moeite mee. Ashley zet zich ook af tegen haar alleenstaande moeder en haar ‘volmaakte’ oudste zus. Wanneer de in Ashleys ogen ‘goddelijke’ Dylan niet op haar avances ingaat, maakt dat het meisje boos, driest en onzeker. Maar Ashley begint ook te ontdekken wat voor haar werkelijk van belang is, en wat ze na haar eindexamenjaar zou willen gaan doen. Vrij ruige tienerroman, met goed uitgewerkte karakters en een wat abrupt positief einde. Het verhaal wordt verteld door Ashley zelf, met veel snieren. De Engelse auteur schrijft Young Adult-romans, filmscenario’s en artikelen voor tienerbladen en -websites. Vanaf ca. 15 jaar.