Een ex-soldaat wil wraak nemen op profiteurs die zijn familie hebben gerui͏̈neerd.
Titel
Machtsspel
Auteur
Andy McNab
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Whatever it takes
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
423 p.
ISBN
9789400512634 (paperback)

Besprekingen

De familie van ex-soldaat James Mercer is tijdens de economische crisis geruïneerd door rijke profiteurs, wat ervoor zorgt dat hij wraak wil nemen op hen. Dat verlangen brengt hem naar Nieuw-Zeeland, waar de superrijken blijkbaar allemaal een huis hebben. Aan het begin van het verhaal wordt James door twee politiemensen aan de tand gevoeld over zijn handel en wandel, en hij besluit schoon schip te maken. Hij vertelt hoe hij door de miljardair Parmesh in dienst is genomen om een boek met geheime informatie te stelen van een concurrent. Het grootste deel van het verhaal gaat over het voorbereiden van deze operatie en de daadwerkelijke uitvoering ervan. Pas daarna wordt duidelijk welke geheimen het boek bevat als James zijn verhaal afrondt bij de twee politiemensen.

Over Andy McNab

Andy McNab (Southwark (Engeland), 28 december 1959) is een Brits schrijver en voormalig soldaat bij de Britse 'elite' eenheid Special Air Service (SAS). De naam Andy McNab is een pseudoniem; zijn echte naam is Steven Billy Mitchell. McNab maakte deel uit van een SAS-missie, genaamd Bravo Two Zero tijdens de Eerste Golfoorlog, waarbij hij gevangengenomen werd. McNab ontving na zijn vrijlating de Distinguished Conduct Medal voor zijn deelname aan deze missie. Voor een eerdere missie in Noord Ierland (1979) ontving McNab reeds de Military Medal. Een ander lid van de Bravo Two Zero missie, Chris Ryan, schrijft tegenwoordig ook.

Het pseudoniem Andy McNab nam hij aan na het schrijven van het boek Bravo Two Zero over deze missie. De persoon Andy McNab hult zichzelf in mysterie. Bij televisieoptredens wordt hij onherkenbaar in beeld gebracht en bij lezingen mag hij niet gefotografeerd worden, omdat dit, zoals hij in interviews vertelt, degenen die met hem betrokken waren bij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties