Wanneer hun zoontjes bevriend raken, komen een snobistische galeriehoudster en een seksistische klusjesman met elkaar in botsing.
Titel
Mon pire cauchemar
Regisseur
Anne Fontaine
Componist
Bruno Coulais
Acteur
Isabelle Huppert Benoît Poelvoorde André Dussollier 1946- Virginie Efira
Taal
Frans
Uitgever
A Film, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
96 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777942413

Besprekingen

In de komedie 'Mijn ergste nachtmerrie' uit 2011 van Anne Fontaine (Coco avant chanel) zien we in de hoofdrollen Isabelle Huppert (La pianiste) en Benôit Poelvoorde (C'est arrivé près de chez vous). Anne is een stijve en snobistische galeriehoudster, getrouwd met een saaie uitgever, Patrick verdient zijn brood als klusjesman en woont in zijn bestelbus. Wanneer hun zoontjes met elkaar bevriend raken, komen de twee met elkaar in contact, wat tot veel botsingen leidt. Jos van der Burg (Parool 23-5-'12) schrijft dat de film de regels van het genre volgt en de lat 'gênant laag' legt. Ook André Waardenburg (NRC 23-5'12) geeft 3 (van 5) balletjes vindt de film voorspelbaar, maar onderhoudend door de botsing tussen hoge en lage cultuur en door de combinatie van Hupert en Poelvoorde die 'een uitstekend duo' vormen.

Over Anne Fontaine

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Anne Fontaine (volledige naam Anne-Fontaine Sibertin-Blanc) (Luxemburg, 15 juli 1959) is een Luxemburgs-Frans filmregisseur, scenarioschrijver en actrice.

Biografie

Anne-Fontaine Sibertin-Blanc werd in 1959 geboren in het Groothertogdom Luxemburg en en woonde als kind in Lissabon waar haar vader Antoine Sibertin-Blanc, een muziekprofessor en kathedraalorganist naartoe verhuisde. Tijdens haar adolescentie verhuisde Fontaine naar Parijs waar ze een opleiding volgde als danseres. Anne Fontaine’s filmdebuut als actrice was in de jaren 1980 in komedies in 1981 en 1985, zoals P.R.O.F.S (waar ze speelde aan de zijde van Patrick Bruel).

In 1992 regisseerde fontaine haar eerste langspeelfilm Les histoires d'amour finissent mal... en général en daarna de middellange film Augustin (1995) waarin haar jongere broer Jean-Chrétien Sibertin-Blanc het atypische hoofdpersonage Augustin Dos Santos speelde alsook …Lees verder op Wikipedia

Suggesties