Boek
Nederlands

Pip en Posy en het enge monster

Axel Scheffler (illustrator), Nosy Crow (auteur)
+1
Pip en Posy en het enge monster
×
Pip en Posy en het enge monster Pip en Posy en het enge monster

Pip en Posy en het enge monster

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Als muisje Posy zich verveelt, besluit ze een lekkere cake te gaan bakken. Opeens schrikt ze van een harig monster voor de deur. Totdat ze nog eens goed naar zijn voeten kijkt. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Verkleden, Bang zijn
Titel
Pip en Posy en het enge monster
Illustrator
Axel Scheffler
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The scary monster
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789025750510 (hardback)

Besprekingen

Het is een regenachtige dag en het muisje Posy verveelt zich een beetje. Ze heeft een goed plan, ze gaat cakejes bakken. Maar als de cakejes in de oven staan, ziet ze iets engs voor het raam, een monster! Posy is heel bang, tot ze ziet dat de voeten van het monster haar wel erg bekend voorkomen. Dan wordt het toch nog een heel gezellige dag. Leuk verhaal voor peuters waarin van alles te leren valt. Als je je verveelt, kun je altijd wel iets leuks verzinnen; als je gaat kokkerelen doe je een schort voor en was je je handen; bang zijn is niet altijd nodig. En als je een vriendje hebt, hoef je je al helemaal nooit te vervelen. De tekst in dit vierkante prentenboek is minimaal en eenvoudig. De illustraties zorgen voor sfeer. Op de tekeningen van Axel Scheffler (bekend van 'De gruffalo') is veel te zien. Soms werkt hij met losse, kleine tekeningetjes, maar het boek bevat ook veel bladvullende, kleurrijke platen. In deze serie verschenen eerder de deeltjes ‘Pip en Posy en de superstep’ en ‘…Lees verder

Pip en Posy en het enge monster

Het regent buiten en Posy de muis verveelt zich een beetje. Daarom besluit ze cakejes te maken. Ze trekt haar schort aan, wast haar handen, zet alles klaar en gaat aan de slag. Kleurrijk maar vooral overzichtelijk worden de handelingen en benodigdheden voorgesteld. Opvallend is hier het evenwichtige gebruik van kleurrijke bladzijden en pagina’s waarop doordacht met witruimte werd omgesprongen. Jonge peuters voor wie dit verhaal bedoeld is, herkennen in de bladvullende illustraties de werkelijkheid zoals deze zich in een keuken kan afspelen. Als Posy wacht tot de cakejes klaar zijn, verschijnt er plots een harige hand voor het raam. Zodra een grommend monster zijn hoofd om de hoek steekt, begint de bange Posy te huilen. Maar dan ziet ze de voeten van het harige monster en herkent ze haar vriendje Pip onder het pak. Ze ruilen het pak, spelen samen monstertje en picknicken vervolgens met frisdrank en heel veel cakejes. In het tweede deel van dit korte verhaal staan de gevoelens van de ba…Lees verder

Over Axel Scheffler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties