Boek
Nederlands
Will Jaeger ontdekt dat zijn vijand, de wraakzuchtige nazi Kammler, nog niet is uitgeschakeld en op Hitlers sterfdag een wereldramp wil veroorzaken.
Titel
Duivelsplaats
Auteur
Bear Grylls
Vertaler
Bill Oostendorp Joost van der Meer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hunt
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2018
395 p.
ISBN
9789044347647 (paperback)

Besprekingen

In het afsluitende deel van zijn, op het geheime oorlogsverleden van zijn grootvader gebaseerde, Will Jaeger-trilogie* heeft de auteur, de wereldberoemde Britse survivalexpert Bear Grylls, alles uit de kast gehaald om een echte actiethriller te componeren. Lange achtervolgingen in ruige sneeuwgebieden, een gevaarlijke beklimming van de Al Mohajir-toren in Dubai, een opzienbarende uraniumroof uit een door de nazi’s gegraven tunnellabyrint in Oostenrijk: Grylls (1974) schuwt het groteske niet. Schurk van het verhaal is Hank Kammler, zoon van een hoge nazi, die samen met andere nazi-zonen als Eichmann, Barbie en Bormann, een plan heeft uitgedacht om door middel van atoombommen op de sterfdag van Hitler een ware wereldramp te veroorzaken, waarna de nazi’s alsnog de macht overnemen. Uiteraard moeten Jaeger en zijn team deze ramp zien te voorkomen. Grylls legt veel uit, met veel aandacht voor technische details, waardoor dit boek goed zelfstandig is te lezen, maar waardoor ook de vaart en d…Lees verder

Over Bear Grylls

CC BY 2.0 - Foto van/door

Jamie Gray from England

www.jamiegrayphotography.co.uk

Edward (Bear) Grylls (Donaghadee (Noord-Ierland), 7 juni 1974) is een Brits bergbeklimmer, militair avonturier, schrijver, televisiepresentator en motivatietrainer. Hij is vooral bekend door het presenteren van verschillende survivalprogramma's op Discovery Channel, waaronder Ultimate Survival (ook bekend als Man vs. Wild of Born Survivor), Worst Case Scenario en Escape From Hell.

Levensloop

Grylls werd geboren in Noord-Ierland en groeide vanaf zijn vierde op, op het eiland Wight als zoon van Sally en Michael Grylls, politicus van de Conservative Party. Hij ging naar Eton College en nadat hij het leger verlaten had, studeerde hij parttime Spaans aan de Universiteit van Londen, waar hij in 2002 afstudeerde.

Bear is getrouwd met Shara met wie hij drie zonen heeft: Jesse, Marmaduke en Huckleberry.

Sinds juli 2009 is hij Chief Scout, hoofd van de scouting-jeugdbeweging in Groot-Britta…Lees verder op Wikipedia

Suggesties