Boek
Nederlands

Mee met de dierenambulance

Bibi Dumon Tak (auteur)
+1
Mee met de dierenambulance
×
Mee met de dierenambulance Mee met de dierenambulance

Mee met de dierenambulance

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een zwaan die op de snelweg landt. Een krokodil die verdwaald is in de stad. Ruim dertig korte, echt gebeurde verhalen over dieren die gered zijn door mensen van de dierenambulance. Met korte informatie en zwart-witfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Dierenambulance
Titel
Mee met de dierenambulance
Auteur
Bibi Dumon Tak
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
320 p. : ill.
ISBN
9789045120874 (hardback)

Besprekingen

Bekroond kinderboekenschrijver Bibi Dumon Tak geeft in 32 waargebeurde verhalen een beeld van het werk van de dierenambulance. Ze maakte als vrijwilligster in Amsterdam vele ritten mee en doet van binnenuit verslag van de gebeurtenissen. De korte hoofdstukken gaan over o.a. een verdwaalde egel, verregende kanarie, zwaan op de snelweg en jonge eendjes zonder moeder. Ze zijn vol spanning en emotie, met name ontroering, verdriet en ‘blij met de goede afloop’. Bij elk verhaal in duidelijke leesletter staan een of meer sprekende zwart-witfoto’s van eigen hand en een korte uitleiding (een of twee bladzijden) met achtergrondinformatie over het dier/onderwerp. Vaak worden ook tips voor hulp aan dieren in nood gegeven. Wat goed naar voren komt is hoe dierenhulpverleners zich inzetten om het kwetsbare te beschermen. De valkuil van sentimentaliteit wordt goeddeels vermeden en er zit humor in de beschrijvingen. Dit leerzame dierenboek is een uitbreiding van het in 2014 verschenen 'We gingen achte…Lees verder

Over Bibi Dumon Tak

Margareta Anna (Bibi) Dumon Tak (Rotterdam, 21 december 1964) is een Nederlandse schrijfster, die voornamelijk non-fic de prestigieuze, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Biografie

Bibi Dumon Tak had twee schildpadden, een poes, een kom met vissen, paarden, een pony en een teckel. Omdat ze altijd zo bezig was met dieren, wilde ze dierenarts worden of anders ornitholoog. Hiervoor had ze al op elfjarige leeftijd een eigen vogelboek geschreven. Haar passie voor dieren kwam later terug in haar boeken. Ook stelde ze zich beschikbaar als lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

Na de middelbare school studeerde Dumon Tak Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Dit was het meest informatieve kinderboek van 2002, waarvoor ze een Zilveren Griffel kreeg.

De boeken die volgden gingen allemaal over dieren, met …Lees verder op Wikipedia