Boek
Nederlands

Zwaardvanger

Cassandra Clare (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Kel is een zwaardvanger: hij gaat als dubbelganger van de kroonprins van Castellane door het leven, om deze te beschermen. Na een mislukte moordaanslag die Kel overleeft, wordt hij samen met de weldoener Lin Caster meegesleurd in het web van de mysterieuze Voddenraperkoning.
Titel
Zwaardvanger
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sword catcher
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
573 p.
ISBN
9789024595082 (hardback)

Besprekingen

Een fantasyboek over magie en goed versus kwaad. Kel is een wees die gestolen is om als dubbelganger van de kroonprins van Castellane te dienen. Zijn leven heeft maar één doel: sterven voor Conor, de persoon van wie hij houdt, en die hij tegelijkertijd haat. Lin Caster, een Ashkar met magische krachten, verzorgt de zieken en stervenden van Castellane. Wanneer Kel een moordaanslag overleeft, worden hij en Lin meegesleurd in het web van de Voddenraperkoning, de criminele heerser van Castellane’s onderwereld. Dit kan hun land in oorlog storten. Vlot en spannend geschreven. Cassandra Clare (Teheran, 1973) is een Amerikaanse (scenario)schrijver, journalist en filmproducent. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Dit boek is het eerste deel van de serie: ‘Sword Catcher’.

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Inst…Lees verder op Wikipedia