Na de ontsnapping van de levensgevaarlijke terrorist Omair Idrisi worden nieuwe commando's gerecruteerd voor de supergeheime inlichtingendienst Section 20.
Titel
Strike back. Season 5
Naar het werk van
Chris Ryan 1961-
Acteur
Philip Winchester Sullivan Stapleton
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2018
3 dvd-video's
Speelduur
10 x 45 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors en Zweeds Cinemax productie
EAN
5051888236314

Besprekingen

De serie 'Strike back' begon in 2010, gebaseerd op het boek van Chris Ryan. De serie volgt de belevenissen van Section 20, een zeer geheime spionageafdeling van het Britse leger. De teamleden reizen de hele wereld rond om het internationale terrorisme te bestrijden. De opeenvolgende series hebben een eigen titel, het vijfde seizoen heet 'Retribution' en wordt in IMDb en Wikipedia geteld als het zesde seizoen. De Brit Michael Stonebridge (Philip Winchester) en de Amerikaan Damien Scott (Sullivan Stapleton) uit de eerste vijf series hebben het team verlaten. Na de ontsnapping van de levensgevaarlijke terrorist Omair Idrisi (Don Hany) worden nieuwe commando's gerecruteerd voor het team. Ze krijgen te maken met misdadige vijanden en een internationaal kat-en-muisspel. Tien afleveringen.

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia