Boek
Nederlands

Terroristenjager

Chris Ryan (auteur), Kees van Weele (vertaler)
Na een bomaanslag in Paddington Station, Londen, krijgt SAS-held Danny Black samen met zijn maat Spud de opdracht de jihadisten achter deze aanslag uit te schakelen.
Titel
Terroristenjager
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Kees van Weele
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hunter killer
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
383 p.
ISBN
9789022573433 (paperback)

Besprekingen

Bij een bomaanslag op een Londens station komen meer dan 100 mensen om. Het spoor leidt naar een geestelijk leider van een moskee. SAS-soldaat Danny Black krijgt samen met vriend Spud de opdracht de man te vermoorden maar deze vlucht naar Jemen. Daar ontdekt Danny dat zij misleid zijn en dat ook hun eigen leven in gevaar is. Ondertussen loopt er ook nog een verhaallijn rond zijn vriendin en broer. Deel in een serie rond de elite soldaat Danny Black die meedogenloos opereert om zijn missie te laten slagen. Het verhaal staat bol van de actie met gedetailleerd beschreven handelingen van zowel de gebruikte wapens als de vele actiemomenten. De spanning blijft tot het laatste hoofdstuk op het verhaal staan en liefhebbers van dit soort militaristische undercoveracties zullen ook dit deel niet neer kunnen leggen voor het boek uit is.

Over Chris Ryan

CC BY 3.0 - Foto van/door Anything Goes With James English

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia