De schat van Khan

Clive Cussler (auteur), Dirk Cussler (auteur)
Wanneer in Mongolie͏̈ enkele onderzeese bevingen plaatsvinden, vermoedt Dirk Pitt dat er iets duisters aan de hand is.
Titel
De schat van Khan
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Treasure of Khan
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2008
479 p. : ill.
ISBN
9789044320725

Andere formaten:

Besprekingen

Clive Cussler schrijft al jaren thrillers voor een publiek dat houdt van spannende verhalen en boten, en met De schat van Khan zet hij die traditie voor. Zowel op dit laatste boek als op Zwarte Wind staat zijn zoon als coauteur vermeld. Toch dringt de vraag zich onderhand op of de realiteit niet veeleer omgekeerd is, aangezien zoon Dirk inmiddels zijn job in de financiële wereld heeft opgegeven om zich volledig aan het schrijven te wijden.

Cusslers boeken zijn bestsellers, maar kwalitatief staan ze helaas nergens. Zijn fascinatie voor allerhande schepen en de bijhorende terminologie zijn bij tijden behoorlijk vervelend. Ook de herhaaldelijke verwijzingen naar gebeurtenissen in het verleden die het heden beïnvloeden, zijn tot een bekend en irriterend trucje verworden. In De schat van Khan verzinnen de Cusslers een oplossing voor het mysterie rond de nooit ontdekte graftombe van Dzjengis Khan. Khan was een legendarische, maar meedogenloze veroveraar wiens ri…Lees verder
Dirk Pitt, sidekick Al Giordino en Pitts zoon en dochter, allen verbonden aan het NUMA (National Underwater and Marine Agency), bevinden zich op het Bajkalmeer, Siberië. Bij het redden van een olie-exploratieteam komt Pitt bijna om het leven door een onverwachte, gigantische vloedgolf. En wanneer later ook op andere plaatsen plotseling onderzeese bevingen ontstaan, rijst het vermoeden dat er iets duisters aan de hand is. Pitt komt een Mongools consortium op het spoor dat met nieuwe technologie de energiemarkt wil monopoliseren en het rijk van Dzjengis Khan in oude luister wil herstellen. Vlotgeschreven, spannende maritieme actiethriller in een serie rond maritiem held Dirk Pitt (het 19e deel, afzonderlijk te lezen). De bestsellerauteur schreef dit boek samen met zijn zoon; de tweede co-productie na het eerder verschenen ‘Black wind’*. Cussler is zelf oprichter van het NUMA. Paperback met normale druk. www.numa.net.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia