Boek
Nederlands

Het geheim van de farao

Clive Cussler (auteur), Graham Brown (auteur), Pieter Cramer (vertaler)
Kurt Austin bindt de strijd aan met gewetenloze lieden die met een uit de tijd van de farao's stammend middel een bedreiging vormen voor de vrije wereld.
Titel
Het geheim van de farao
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pharao's secret
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2018
364 p.
ISBN
9789044352399 (paperback)

Besprekingen

Een geheimzinnige wolk die ontstaat na een explosie op een schip doodt de bewoners van het eilandje Lampedusa. Kurt Austin en zijn vriend Joe Zavala van het Amerikaanse NUMA (het National Underwater and Marine Agency dat door de schrijver is opgericht) zijn toevallig in de buurt aan het duiken en zijn als eerste ter plekke. Daar bevrijden ze een arts en enkele anderen uit een ziekenhuis waar ze een luchtdichte ruimte hadden gecreëerd, en waar al eerder onderzoek naar het gevaarlijke goedje werd gedaan. Austin en Zavala maken jacht op de schurken die een veel grotere bedreiging vormen dan eerst werd aangenomen. Dit is het dertiende deel in de NUMA-reeks, een van de vele reeksen waarvan Clive Cussler (1931) medeauteur is. Ze staan borg voor goede plots (dat ze hoogst onwaarschijnlijk zijn doet niet ter zake), knap opgebouwde verhalen, veel technische kennis over de zeevaart en het duiken en formidabele slechteriken, die de hoofdpersoon uiteraard te slim af is. Maar ook na dertien delen,…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia

Suggesties