Boek
Nederlands

Kleine monsters

David Walliams (auteur), Adam Stower (illustrator)
+1
Kleine monsters
×
Kleine monsters Kleine monsters
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Weerwolf Brullie wordt van de Monsterschool gestuurd, omdat hij niet eng genoeg is. Daardoor is hij erg verdrietig. Maar gelukkig komt hij tijdens Halloween verklede kinderen tegen die hem geweldig vinden. Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Kleine monsters
Auteur
David Walliams
Illustrator
Adam Stower
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Little monsters
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789044844177 (hardback)

Besprekingen

Brullie is een buitenbeentje binnen de weerwolvenclan. Hij kan niet 'eng huilen' en wordt daarom van de monsterschool gestuurd. Als hij verdrietig naar huis loopt, komt hij een groepje kleine mensen tegen die zich voor Halloween als monsters hebben verkleed. Zij vinden hem geweldig, hij ziet er zo eng uit! Zij helpen Howard z’n eigenwaarde terug te vinden. Dit vierkante prentenboek bevat een leuk verhaal, met een goede afloop. Het heeft ook voordelen om een buitenbeentje te zijn! Het verhaal wordt gedragen door de paginagrote, kleurrijke en humoristische illustraties, die van de bladzijdes af lijken te springen. De tekst staat erin gedrukt, soms in een tekstballon. Aan de verschillende lettertypes en -groottes en aan de schrijfwijze kun je grotendeels afleiden hoe je het verhaal moet vertellen. Vertaling van 'Little monsters'* (2020). Heerlijk boek van een populaire auteur om voor te lezen en heel vaak te bekijken, met een thema dat niet vaak genoeg aan bod kan komen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia