Dvd
Engels

Grey's anatomy. Het complete elfde seizoen

Ellen Pompeo (acteur), Justin Chambers (acteur), Chandra Wilson (acteur)
Artsen en arts-assistenten worden gevolgd bij lief en leed tijdens hun zware werk in het Grey Sloan Memorial Hospital.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Grey's anatomy. Het complete elfde seizoen
Acteur
Ellen Pompeo Justin Chambers Chandra Wilson James Pickens (jr) Patrick Dempsey Sandra Oh
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2015
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2014-2015
Speelduur
ca. 990 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418472924

Besprekingen

Elfde seizoen van de Amerikaanse ziekenhuisserie met jonge arts-assistenten en ambitieuze artsen tijdens hun werk in Grey Sloan Memorial Hospital (voorheen het Seattle Grace Hospital) en in hun privéleven. 'Grey's anatomy' is pakkend en smeuïg en past daarmee goed in het profiel van de vrouwenzender Net5. Het heeft een aantrekkelijke cast, bevat seks en een vleugje - soms zelfs zwarte - humor. Geestig geschreven door een schrijversploeg met meer vrouwen dan mannen. De serie loopt al sinds 2005 en was lange tijd een van de tv-series met de hoogste opbrengsten. Het personage Cristina Yang (Sandra Oh) die er vanaf het begin bij was is nu verhuisd naar Washington D.C. Nieuw is Maggie Pearce (Kelly McCreary), terwijl Derek Shepherd (Patrick Dempsey) tot verbijstering van de fans uit de serie verdwijnt. Vrouwelijke kijkers op IMDb.com geven nog altijd een 8,3 voor de serie. 25 afleveringen op 6 schijfjes, met extra's.

Over Ellen Pompeo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Theciofster, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ellen Kathleen Pompeo (Everett, 10 november 1969) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2007 genomineerd voor een Golden Globe voor haar hoofdrol als Dr. Meredith Grey in de televisieserie Grey's Anatomy. Hiervoor won ze datzelfde jaar een Satellite Award en samen met alle acteurs een Screen Actors Guild Award.

Biografie

Jeugd

Pompeos vader Joseph is van Italiaanse afkomst. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Gesualdo. Haar moeder Kathleen was van Ierse afkomst. Zij overleed toen Pompeo vier jaar oud was. Haar vader hertrouwde kort daarna. Pompeo is de jongste van zes kinderen. Haar broers en zussen zijn nogal wat ouder dan zij.

Carrière

Na een tijd in Miami als serveerster te hebben gewerkt, verhuisde Pompeo naar Manhattan. Ze werkte er als barvrouw in de SoHo Bar & Grill in Manhattans Upper Wes…Lees verder op Wikipedia

Suggesties