Dvd
Engels

Grey's anatomy. Het complete negende seizoen

Ellen Pompeo (acteur), Sandra Oh (acteur), Justin Chambers (acteur)
Een aantal jonge arts-assistenten wordt gevolgd bij lief en leed tijdens hun zware opleiding tot chirurg in het Seattle Grace Hospital.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Grey's anatomy. Het complete negende seizoen
Acteur
Ellen Pompeo Sandra Oh Justin Chambers Chandra Wilson James Pickens (jr) Patrick Dempsey
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, © 2013
6 dvd-video's
Speelduur
ca. 17 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418414214

Besprekingen

Deze Amerikaanse ziekenhuisserie volgt de belevenissen van jonge en ambitieuze arts-assistenten tijdens hun zware opleiding tot chirurg aan het Seattle Grace Hospital. Hoofdpersoon Meredith Grey gespeeld door Ellen Pompeo (Old school; Catch me if you can) komt om het leven bij een vliegtuigongeluk. De andere (aankomend) artsen moeten de draad weer zien op te pakken. Verder spelen o.a. mee Patrick Dempsey, Sandra Oh en Katherine Heigl. Het verhaal draait vooral om het privéleven van de artsen, hun romances, rivaliteit, teleurstellingen. De serie is zowel in de VS als in Nederland succesvol. Bernice Breure (Parool 3-1-'06): '(...) Grey's anatomy is pakkend, smeuïg en past daarmee goed in het profiel van de vrouwenzender Net5. Het heeft een aantrekkelijke cast, bevat seks en een vleugje - soms zelfs zwarte - humor.' Jann Ruyters (Trouw 20-1-'07): '(...) Gewoon gedoe tussen chirurgen en hun co-assistenten in bezemkast en operatiekamer. Geestig geschreven door een schrijversploeg met meer …Lees verder

Over Ellen Pompeo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Theciofster, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ellen Kathleen Pompeo (Everett, 10 november 1969) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2007 genomineerd voor een Golden Globe voor haar hoofdrol als Dr. Meredith Grey in de televisieserie Grey's Anatomy. Hiervoor won ze datzelfde jaar een Satellite Award en samen met alle acteurs een Screen Actors Guild Award.

Biografie

Jeugd

Pompeos vader Joseph is van Italiaanse afkomst. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Gesualdo. Haar moeder Kathleen was van Ierse afkomst. Zij overleed toen Pompeo vier jaar oud was. Haar vader hertrouwde kort daarna. Pompeo is de jongste van zes kinderen. Haar broers en zussen zijn nogal wat ouder dan zij.

Carrière

Na een tijd in Miami als serveerster te hebben gewerkt, verhuisde Pompeo naar Manhattan. Ze werkte er als barvrouw in de SoHo Bar & Grill in Manhattans Upper Wes…Lees verder op Wikipedia

Suggesties