Dvd
Engels

Grey's anatomy. Het complete seizoen 14

Ellen Pompeo (acteur), Justin Chambers (acteur), Chandra Wilson (acteur)
Artsen en arts-assistenten worden gevolgd bij lief en leed tijdens hun zware werk in het Grey Sloan Memorial Hospital.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Grey's anatomy. Het complete seizoen 14
Acteur
Ellen Pompeo Justin Chambers Chandra Wilson James Pickens (jr)
Taal
Engels
Uitgever
ABC Studios, © 2018
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2017-2018
Speelduur
24 x ca. 41 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418533403

Besprekingen

Veertiende seizoen van de Amerikaanse ziekenhuisserie over jonge arts-assistenten en ambitieuze artsen tijdens hun werk in het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle en tijdens hun privéleven. De serie is pakkend en smeuïg en past daarmee goed in het profiel van de vrouwenzender Net5. Het heeft een aantrekkelijke cast, bevat seks en een vleugje – soms zelfs zwarte – humor. De serie loopt al sinds 2005 en was lange tijd een van de tv-series met de hoogste opbrengsten. Een aantal personages heeft de serie verlaten, nieuw in dit seizoen is onder meer brandweervrouw Andy Herrera (Jaina Lee Ortiz). 24 afleveringen.

Over Ellen Pompeo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Theciofster, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ellen Kathleen Pompeo (Everett, 10 november 1969) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2007 genomineerd voor een Golden Globe voor haar hoofdrol als Dr. Meredith Grey in de televisieserie Grey's Anatomy. Hiervoor won ze datzelfde jaar een Satellite Award en samen met alle acteurs een Screen Actors Guild Award.

Biografie

Jeugd

Pompeos vader Joseph is van Italiaanse afkomst. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Gesualdo. Haar moeder Kathleen was van Ierse afkomst. Zij overleed toen Pompeo vier jaar oud was. Haar vader hertrouwde kort daarna. Pompeo is de jongste van zes kinderen. Haar broers en zussen zijn nogal wat ouder dan zij.

Carrière

Na een tijd in Miami als serveerster te hebben gewerkt, verhuisde Pompeo naar Manhattan. Ze werkte er als barvrouw in de SoHo Bar & Grill in Manhattans Upper Wes…Lees verder op Wikipedia

Suggesties