Dvd
Engels

Grey's anatomy. Het complete tiende seizoen

Ellen Pompeo (acteur), Justin Chambers (acteur), Chandra Wilson (acteur)
Een aantal jonge arts-assistenten wordt gevolgd bij lief en leed tijdens hun zware opleiding tot chirurg in het Seattle Grace Hospital.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Grey's anatomy. Het complete tiende seizoen
Acteur
Ellen Pompeo Justin Chambers Chandra Wilson James Pickens (jr) Patrick Dempsey Sandra Oh
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2014
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 990 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418449513

Besprekingen

Tiende seizoen van de Amerikaanse ziekenhuisserie met jonge arts-assistenten en ambitieuze artsen tijdens hun werk in het Seattle Grace Hospital en in hun privéleven. 'Grey's anatomy' is pakkend, smeuïg en past daarmee goed in het profiel van de vrouwenzender Net5. Het heeft een aantrekkelijke cast, bevat seks en een vleugje - soms zelfs zwarte - humor. Geestig geschreven door een schrijversploeg met meer vrouwen dan mannen. De serie loopt al sinds 2005 en was lange tijd een van de tv-series met de hoogste opbrengsten. De laatste jaren verdween Grey's Anatomy uit de Top 25 van best bekeken shows maar met het tiende seizoen stegen de bekende en geliefde karakters weer terug naar een vijftiende plaats. Een elfde seizoen wordt dan ook gemaakt, zonder Sandra Oh die er vanaf het begin bij was en vijf Emmy-nominaties verdiende met haar rol van Dr. Yang. In dit seizoen doet ze nog gewoon mee, net als Meredith Grey, Derek Shepherd, Owen Hunt, Calli Torres en Arizona Robbins. Vrouwelijke kijke…Lees verder

Over Ellen Pompeo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Theciofster, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ellen Kathleen Pompeo (Everett, 10 november 1969) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2007 genomineerd voor een Golden Globe voor haar hoofdrol als Dr. Meredith Grey in de televisieserie Grey's Anatomy. Hiervoor won ze datzelfde jaar een Satellite Award en samen met alle acteurs een Screen Actors Guild Award.

Biografie

Jeugd

Pompeos vader Joseph is van Italiaanse afkomst. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Gesualdo. Haar moeder Kathleen was van Ierse afkomst. Zij overleed toen Pompeo vier jaar oud was. Haar vader hertrouwde kort daarna. Pompeo is de jongste van zes kinderen. Haar broers en zussen zijn nogal wat ouder dan zij.

Carrière

Na een tijd in Miami als serveerster te hebben gewerkt, verhuisde Pompeo naar Manhattan. Ze werkte er als barvrouw in de SoHo Bar & Grill in Manhattans Upper Wes…Lees verder op Wikipedia

Suggesties