Dvd
Engels

Grey's anatomy. Het complete twaalfde seizoen

Ellen Pompeo (acteur), Justin Chambers (acteur), Chandra Wilson (acteur)
Artsen en arts-assistenten worden gevolgd bij lief en leed tijdens hun zware werk in het Grey Sloan Memorial Hospital.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Grey's anatomy. Het complete twaalfde seizoen
Acteur
Ellen Pompeo Justin Chambers Chandra Wilson James Pickens (jr)
Taal
Engels
Uitgever
ABC Studios, © 2016
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2015-2016
Speelduur
ca. 24 x 41 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418494001

Besprekingen

Twaalfde seizoen van de Amerikaanse ziekenhuisserie met jonge arts-assistenten en ambitieuze artsen tijdens hun werk in Grey Sloan Memorial Hospital (voorheen het Seattle Grace Hospital) en in hun privéleven. 'Grey's anatomy' is pakkend en smeuïg en past daarmee goed in het profiel van de vrouwenzender Net5. Het heeft een aantrekkelijke cast, bevat seks en een vleugje - soms zelfs zwarte - humor. Geestig geschreven door een schrijversploeg met meer vrouwen dan mannen. De serie loopt al sinds 2005 en was lange tijd een van de tv-series met de hoogste opbrengsten. Het personage Dr. Derek Shepherd (Patrick Dempsey) is tot schrik van de fans aan het eind van het vorige seizoen overleden. Vrouwelijke kijkers op IMDb.com geven nog altijd een 8,3 voor de serie. 24 afleveringen op 6 schijfjes, met extra's.

Over Ellen Pompeo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Theciofster, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ellen Kathleen Pompeo (Everett, 10 november 1969) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2007 genomineerd voor een Golden Globe voor haar hoofdrol als Dr. Meredith Grey in de televisieserie Grey's Anatomy. Hiervoor won ze datzelfde jaar een Satellite Award en samen met alle acteurs een Screen Actors Guild Award.

Biografie

Jeugd

Pompeos vader Joseph is van Italiaanse afkomst. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Gesualdo. Haar moeder Kathleen was van Ierse afkomst. Zij overleed toen Pompeo vier jaar oud was. Haar vader hertrouwde kort daarna. Pompeo is de jongste van zes kinderen. Haar broers en zussen zijn nogal wat ouder dan zij.

Carrière

Na een tijd in Miami als serveerster te hebben gewerkt, verhuisde Pompeo naar Manhattan. Ze werkte er als barvrouw in de SoHo Bar & Grill in Manhattans Upper Wes…Lees verder op Wikipedia

Suggesties