Forensisch antropoloog Dr. Temperance 'Bones' Brennan, FBI-agent Seeley Booth en hun teams lossen bizarre moordzaken op
Titel
Bones. Seizoen 4
Acteur
Emily Deschanel David Boreanaz
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2010
7 dvd-video's
Speelduur
ca. 1200 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626044314

Besprekingen

De Amerikaanse serie 'Bones' is geïnspireerd op het leven en de boeken van forensisch antropologe en thrillerschrijfster Kathy Reichs, die ook meewerkt aan de serie. Onlangs verscheen in Nederland haar twaalfde boek, '206 botten'*. Hoofdpersoon in de serie en de boeken is dr. Temperance 'Bones' Brennan (Emily Deschanel uit onder meer Spiderman 2), forensisch antropoloog bij een wetenschappelijk instituut in Washington. Haar tegenspeler is FBI-agent Seeley Booth (David Boreanaz uit onder meer de serie Angel). Samen met hun teams lossen ze bizarre moordzaken op, zowel oude als nieuwe zaken. Temperance heeft zowel alcohol- als relatieproblemen. Tussen haar en Seeley, en tussen hun teams, is vaak onenigheid. De serie zit vol gruwelijke details, maar biedt ook romantiek en (zwarte) humor. Uitgezonden door RTL 4. De dvd-set bevat de 25 afleveringen van seizoen 4 en diverse extra's.

Over Emily Deschanel

CC BY 2.0 - Foto van/door Flickr user RavenU

Emily Erin Deschanel (Los Angeles, 11 oktober 1976) is een Amerikaanse actrice.

Haar ouders zijn Caleb Deschanel, een cameraman en Academy Award-nominee, en Mary Jo Weir, een actrice. Ze heeft één zus, Zooey Deschanel. Haar grootvader van vaders kant was van Franse afkomst. Ze heeft tevens Ierse voorouders. Deschanel is afgestudeerd aan Boston University.

Ze maakte haar debuut op het witte scherm in 1994, in de film It Could Happen to You. Sindsdien is de erkenning voor haar als actrice gegroeid, en in oktober 2004 werd ze door Interview Magazine gekozen tot een van de zes actrices om naar uit te kijken.

Naast het spelen in films heeft Deschanel ook enkele keren een gastrol gehad in televisieseries als Crossing Jordan en Law & Order: Special Victims Unit. Anno 2005 speelt Deschanel de hoofdrol in de FOX-serie Bones, als forensisch antropoloog Temperance Brennan. Haar personage is gebaseerd op dat van de echte antropoloog Kathy Re…Lees verder op Wikipedia