Boek
Nederlands
Een gelukkig getrouwde moeder van twee kinderen ontdekt dat haar man, een kinderarts, een verhouding heeft met de moeder van een van zijn patie͏̈ntjes.
Titel
Ik dacht het niet
Auteur
Emily Giffin
Vertaler
Marjet Schumacher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heart of the matter
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
384 p.
ISBN
9789044330694 (paperback)

Besprekingen

Valerie is advocaat en alleenstaande moeder. Haar tijd besteedt ze voornamelijk aan werken en zorgen voor haar zesjarige zoon Charlie. De contacten met haar moeder verlopen stroef. Ook haar vriendenkring is eerder beperkt en ze vindt geen aansluiting bij de moeders van de klasgenoten van Charlie: zij bestieren een modelgezin, blijven bewust thuis om voor hun kinderen te zorgen, zijn bekommerd om hoe anderen over hen denken en doen alles perfect. Zij daarentegen… Gelukkig kan ze rekenen op haar broer Jason, die er steeds voor haar is. Broer en zus komen zeer goed overeen. Valerie beschermt Charlie erg. Zo wil ze hem in eerste instantie ook niet naar het feestje van een vriendje laten gaan, maar ze kan niet aan de smeekbeden Charlie en de argumenten van Jason weerstaan. Hier zal ze nog lang spijt van hebben, want tijdens het feestje geraakt Charlie verbrand aan zijn hand en hoofd. Totaal ontredderd waakt ze dag en nacht bij zijn ziekbed en verwaarloost ze zichzelf. Gelukkig is Charlie i…Lees verder
Dit verhaal wordt afwisselend verteld door twee vrouwen. Tessa is gelukkig getrouwd met kinderarts Nick. Ze heeft haar baan opgezegd om voor hun kinderen te kunnen zorgen. Valerie is de alleenstaande moeder van Charlie die door een ongeluk ernstig gewond is geraakt. Als Nick een verhouding krijgt met Valerie, stort de wereld van Tessa in. De wereld van Tessa en Valerie wordt voor een groot deel beheerst door roddel en jaloezie tussen vrouwen uit hun kennissenkring. Het verhaal gaat over keuzes maken en het geloof in je eigen capaciteiten, over menselijke emoties en de kunst van het vergeven. Maar het blijft steken in het idee in een sterke taakverdeling tussen man en vrouw. Hoewel de gevoelens van beide vrouwen realistisch beschreven worden, wordt het nergens meer dan een feelgood familieverhaal. Aan het eind van het boek is een aantal vragen opgenomen voor leesclubs. Vrij kleine druk.