Dvd
Engels

The walking dead. Het complete tweede seizoen

Frank Darabont (scenarist), Robert Kirkman (naar het werk van), Andrew Lincoln (acteur)
Ex-politieman Rick leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld vol ondoden, zombies die de weinige nog levende mensen als prooi zien.
Bevat
Disc 1 What lies ahead ; Bloodletting ; Save the last one ; Cherokee rose (Afl. 1-4)
Disc 2 Chupacabra ; Secrets ; Pretty much dead already ; Nebraska (Afl. 5-8)
Disc 3 Triggerfinger ; 18 miles out ; Judge, jury, execution ; Better angels ; Beside the dying fire (Afl. 9-13)
Onderwerp
Zombies
Titel
The walking dead. Het complete tweede seizoen / created by Frank Darabont
Scenarist
Frank Darabont
Naar het werk van
Robert Kirkman 1978-
Acteur
Andrew Lincoln Laurie Holden Stephen Yeun Chandler Riggs
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2012
3 dvd-video's + bonus-dvd
Speelduur
585 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de stripreeks van Robert Kirkman
EAN
8713045232689

Besprekingen

Amerikaanse horrorserie met in de hoofdrol Andrew Lincoln, gebaseerd op de succesvolle serie graphic novels van Robert Kirkman. Ex-politieman Rick Grimes leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld waarin door een apocalyptische ramp alle gezag en structuur zijn verdwenen en die vol 'walkers' is: ondoden oftewel zombies die de weinige nog levende mensen als prooi zien. Jonathan Witteman (Volkskrant 18-5-'11) schrijft dat het succes van de serie te wijten is aan mode en toeval, maar ook aan de innerlijke kwaliteiten, waaronder prachtige cinematografie, degelijk gemaakt, westerngevoel en de bijbehorende 'roestvrijstalen' waarden als moed, plichtsbesef en familiegevoel. '(...) Moderne zombievehikels als The Walking Dead zijn de beste verdoving tegen de oerangsten. De angst om opgegeten te worden natuurlijk (...) en simpelweg de angst voor de dood (...)'. De blu-ray-set bevat de 13 afleveringen van seizoen 2 (2011-2012).

Over Frank Darabont

CC BY 2.0 - Foto van/door PopCultureGeek.com

Frank Darabont (Montbéliard (Frankrijk), 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Biografie

Jeugd

Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

Carrière

Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 19…Lees verder op Wikipedia