Dvd
Engels
Rond 1685 heeft Lodewijk XIV een nieuwe maîtresse, Madame de Maintenon, terwijl het volk mort over de hoge belastingen en het hof ontevreden is omdat de koning alle macht naar zich toe wil trekken.
Titel
Versailles. Seizoen 3
Acteur
George Blagden
Componist
Michel Corriveau
Taal
Engels
Uitgever
Universal, [2019]
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 8 uur en 59 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083172305

Besprekingen

Derde en laatste seizoen* van een Brits-Frans-Canadees kostuumdrama met in de hoofdrol George Blagden (Vikings) als Lodewijk XIV, bijgenaamd de Zonnekoning. Het is inmiddels rond 1685, de oorlog tegen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden is succesvol beëindigd en ook de affaire waarin adellijke personen werden beschuldigd van vergiftiging en hekserij is achter de rug. Lodewijk heeft een nieuwe maîtresse, Madame de Maintenon (Catherine Walker), maar het volk mort over de hoge belastingen en het hof is ontevreden omdat de koning alle macht naar zich toe wil trekken en geen afwijkende meningen tolereert. Ook krijgt de koning te maken met de man met het ijzeren masker, een geheimzinnige en anonieme gevangene. De serie is grotendeels op locatie opgenomen, in Versailles en andere Franse kastelen.

Over George Blagden

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre

George Paul Blagden (Londen, 28 december 1989) is een Engels toneel- en filmacteur.

Biografie

Blagden begon al op dertienjarige leeftijd met zingen, onder andere in verschillende koren en in zijn eigen rockband. Hij werd later lid van het National Youth Theater en werd verkozen tot een van de vier studenten die een masterclass gingen volgen bij Ian McKellen. Vervolgens ging hij studeren aan de Guildhall School of Music and Drama waar hij in 2011 afstudeerde. Hij verkreeg zijn eerste rol in de musicalfilm Les Misérables waarin Blagden de rol van Grantaire vertolkte.

Filmografie

Externe links

  • (en)  George Blagden in de Internet Movie Database