Boek
Nederlands

Nacht zonder schaduw

Gisa Klönne (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
Inspecteur Judith Krieger gaat in Keulen op zoek naar het verband tussen de moord op een trambestuurder en die op een pizzabakker.
Titel
Nacht zonder schaduw
Auteur
Gisa Klönne
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Nacht ohne Schatten
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2010
291 p.
ISBN
9789022995815 (paperback)

Besprekingen

Op een te warme, regenachtige januarinacht in Keulen wordt het lijk van een vermoorde treinbestuurder gevonden. Hoofdinspecteur Judith Krieger en haar zeven jaar jongere collega Manni Korzilius onderzoeken de plaats delict en beginnen te graven in het verleden van het slachtoffer. Enkele dagen later wordt er brand gesticht in pizzeria Rimini. Het verkoolde lijk van de eigenaar, een mogelijke getuige van de moord, wordt vastgeketend aan een bed teruggevonden. In een luchtdichte ruimte in de kelder bevindt zich een jong meisje, mishandeld en in comateuze toestand. Vervolgens verdwijnt de kunstenares Nada, die ook als callgirl werkte, spoorloos. In haar atelier staat een camera gericht op de plaats delict. Ondertussen krijgt forensisch arts Ekaterina Petrova bezoek van de raadselachtige Ines, die duidelijk een slachtoffer is van echtelijk geweld, maar te angstig om haar man aan te klagen. Terwijl haar collega's één dader zoeken in het prostitutiemilieu, gelooft Judith dat het om twee ver…Lees verder
Inspecteur Judith Krieger gaat in Keulen op zoek naar het verband tussen de moord op een trambestuurder en een pizzabakker. Als in het huis van de laatste een opgesloten prostituee gevonden wordt, lopen de sporen naar vrouwenhandel en huiselijke mishandelingen. Intrigerend derde verhaal rond politievrouw Krieger die niet alleen op zoek is naar daders, maar ook naar haar eigen geluk. Maar zij niet alleen, ook de in dit deel opgevoerde Russische pathologe draagt een zwaar verleden met zich mee dat als een rode draad door het verhaal loopt. Het taalgebruik in dit knap geconstrueerde spannende verhaal, dat zich afspeelt in het moderne Duitsland, is niet moeilijk. De karakters van de personages zijn zo echt dat je je al snel verbonden voelt met hen en hun vaak zware lot zodat het lastig wordt het boek weg te leggen. Voor de liefhebber van een mooi en spannend boek. Paperback met vrij kleine druk.