Boek
Nederlands

Met z'n tweetjes rustig aan

+1
Met z'n tweetjes rustig aan
×
Met z'n tweetjes rustig aan Met z'n tweetjes rustig aan

Met z'n tweetjes rustig aan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Haas en kikker kunnen allebei goed springen en hond en kat zijn graag in huis. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige collageachtige kleurenillustraties van steeds twee verschillende dieren die ook een beetje hetzelfde zijn. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Met z'n tweetjes rustig aan
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[18] p. : ill.
ISBN
9789044821826 (hardback)

Besprekingen

Klein, vierkant prentenboekje met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken waarin op iedere twee bladzijden twee dieren staan afgebeeld. Ogenschijnlijk hebben ze niet veel met elkaar te maken, maar toch blijken ze steeds iets gemeen te hebben. Zo zijn haas en kikker met z'n tweetjes klaar om te springen, terwijl schildpad en slak het samen rustig aan doen. Mooi, liefdevol gemaakt kijkboekje voor dreumesen en jonge peuters. De dieren zijn afgebeeld in warme, heldere kleuren tegen een witte achtergrond in een stijl die in de verte doet denken aan de scheur-en plak-techniek illustraties van Eric Carle. De weinige tekst is in dezelfde kleurstelling, in verschillende groottes. Een dierenboekje met een originele invalshoek. In dezelfde opzet verscheen ook 'Met z'n tweetjes een streepje voor'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Met z'n tweetjes rustig aan

Net als in het kijkboekje ‘Met z’n tweetjes een streepje voor’ maakt Guido van Genechten in dit kartonboekje met vrolijke illustraties duidelijk wat de gelijkenissen en verschillen zijn tussen bepaalde dieren. Ofwel wonen deze dierenduo’s op dezelfde plek, ofwel doen ze dezelfde dingen maar toch zien ze er anders uit. Toch lijken ze ook een beetje op elkaar. Peuters vanaf een jaar leren spelenderwijs dat haas en kikker kunnen springen, olifant en neushoorn ‘dikke’ vrienden zijn, dat schildpad en slak het beiden rustig aan doen, enz. Aantrekkelijke en leerrijke uitgave voor de allerkleinsten.


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max

Suggesties