Boek
Nederlands

Potjesmuziek

Alle dieren van het dierenorkest staan in de rij met hun potje. Van de pinguïn, dirigent van het orkest, moeten ze eerst hun eigen potjesgeluid laten horen, voordat het concert kan beginnen. Want Knorretje klinkt heel anders dan kikker Johanna of olifant Olie. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Potjesmuziek
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044829006 (hardback)

Besprekingen

De pinguïn is de dirigent van een dierenorkest dat ‘potjesmuziek’ ten gehore zal brengen. Op het voorste schutblad zijn alle dieren onderweg naar de concertzaal met een potje in hun hand. Pinguïn wil niet dat ze door elkaar spelen, en iedereen gaat na elkaar op het potje zitten. Daar hoort steeds een specifiek geluid bij. Zo maakt de olifant het geluid van een wilde waterval en moet de giraf de noten heel lang aanhouden. Het geluid van het konijn op de pot is daarentegen weer lekker kort en droog (je hoort de keutels in het potje belanden!). Uiteindelijk zit iedereen op zijn of haar potje en kan het potjesconcert beginnen. Zeer humoristisch geluidenboek, waarbij bij elke situatie een ander geluid, specifiek voor dat dier, kan worden opgeroepen. Het verhaal leent zich uitstekend om samen met peuters te bekijken. De peuter kan eerst zelf aangeven welk geluid verwacht wordt, en daarna kan er samen naar het geluid (er zijn veel grappige, verrasende geluiden) geluisterd worden. De kleurrij…Lees verder

Potjesmuziek

Maestro Pin Guïn bereidt een concert voor met 10 andere dieren. Muziek is erg belangrijk voor de pinguïn, want hij hoort overal muziek in. Dus ook de geluiden van de kleine en grote boodschap op het potje klinken als muziek in zijn oren. In het begin van het boek start elk dier onder zijn begeleiding met het oefenen van de potjesgeluiden, zodat ze samen een potjesconcert kunnen houden. Samen met Mini de muis stelt Pin Guïn zijn muzikanten voor. Bij het ene dier lukt het al wat vlotter dan bij het andere en ook de talenten zijn verschillend verdeeld. Op je beurt wachten is niet eenvoudig en de potjesgeluiden durven afhankelijk van het dier ook al eens van sterkte te verschillen. Na de individuele oefening is iedereen klaar voor het concert.De illustraties worden aangevuld met kleine pictogrammen. Je wordt uitgenodigd om hierop te drukken, zodat je het bijhorende geluid kan horen. Als het dan toch de bedoeling was om grappig uit de hoek te komen, mochten deze gelui…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max