Luisterboek
Nederlands

Jubelientje en Sinterklaas

Hans Hagen (auteur), Dieuwertje Blok (verteller), Julika Marijn (muziek)
Jubelientje wordt hulppiet en helpt samen met haar oma Sinterklaas pakjes rondbrengen. Met acht sinterklaasliedjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Helpen
Titel
Jubelientje en Sinterklaas
Auteur
Hans Hagen 1955-
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Muziek
Julika Marijn Floor Minnaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2011
1 cd
Speelduur
41 min.
ISBN
9789047609148

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Dieuwertje Blok. Het verhaal wordt afgewisseld met liedjes, gecomponeerd en gespeeld door Floor Minnaert en gezongen door Julika Marijn. Jubelientje vraagt voor Sinterklaas twee eekhoorns, maar vindt 's morgens in haar laars een pet met pluim en op zolder een zwartepietenpak en schmink. Ook krijgt ze nog voor zichzelf en oma kaartjes voor de dierentuin en een schriftelijk verzoek van Sint om hulppiet te worden. Hiervan raakt ze zo opgewonden, dat ze er zelfs over droomt. Als Piet Petra brengt ze 's avonds met oma pakjes naar baby Roy, die haar bijna herkent en naar vriendje Dirk-Jan. Tenslotte ziet ze af van haar wens eekhoorns te vragen, maar vraagt om nog een pietenpak voor Dirk-Jan. Met veel humor, vaart en momenten van ingehouden spanning geschreven, zeer herkenbaar, nieuw relaas van de innemende, ondernemende, onbevangen Jubelientje en haar intuïtieve, vindingrijke oma. Het chronologisch lopend verhaal heeft een held…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties