Dwarsligger
Nederlands

De cementen tuin & De troost van vreemden

Ian McEwan (auteur), Heleen Ten Holt (vertaler)
+1
De cementen tuin & De troost van vreemden
×
De cementen tuin & De troost van vreemden De cementen tuin & De troost van vreemden

De cementen tuin & De troost van vreemden

In de reeks:
Twee romans over bijzondere relaties.
Bevat
Titel
De cementen tuin & De troost van vreemden
Auteur
Ian McEwan
Vertaler
Heleen Ten Holt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2011
484 p. ; 12 cm
ISBN
9789049801489 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van twee, ook verfilmde, korte romans van de bekende Engelse schrijver. In 'De cementen tuin' beschrijft een 15-jarige jongen gebeurtenissen die zich binnen een zomer afspelen. De kinderen in een gezin zijn elkaars enige gezelschap als vlak na elkaar de ouders sterven. Ze begraven eigenhandig de moeder in het cement dat voor de tuin bestemd was. Een vriend van de oudste dochter dringt hun bestaan binnen. De navrante en ongeloofwaardige gebeurtenissen worden vanuit de ik-figuur als volkomen vanzelfsprekend beschreven en verlopen volgens een eigen wetmatigheid. In 'De troost van vreemden' ontmoet een verliefd jong stel op vakantie in Venetië een echtpaar, dat experimenteert met sadisme en masochisme. Het gaat daarin zo ver, dat de sadistische man en de masochistische vrouw hun verlangens op een ander moeten projecteren om de dood van de vrouw te vermijden. Geschreven vanuit de slachtoffers; door de onverhoedsheid waarmee het lot hen overvalt blijven de drijfveren van de daders…Lees verder

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties