Dvd
Frans
Natuurdocumentaire waarin de trekvogels die in vaste patronen en op vaste tijden in het seizoen duizenden kilometerslange vluchten afleggen worden gevolgd
Onderwerp
Vogeltrek
Titel
The travelling birds / regie Jacques Perrin, Jacques Cluzaud, Michel Debats
Regisseur
Jacques Perrin Jacques Cluzaud Michel Debats
Componist
Bruno Coulais
Uniforme titel
Le peuple migrateur
Taal
Frans
Uitgever
A-Film, 2002
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2001
Speelduur
94, 52 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Two disc special edition
EAN
8716777002612

Besprekingen

Natuurfilm bestaande uit voornamelijk prachtige beelden van trekvogels van over de hele wereld tijdens de trek, voorzien van spaarzaam commentaar. Om de beelden te maken werden vele halsbrekende toeren uitgehaald met een ultralight vliegtuigje, de bouw van enorme torens en zelfs ballonnen. Jann Ruyters (Trouw 18-4-'02) roemt de imposante opnamen, prachtige beelden van land en water en de mooie abstracte beeldcomposities. '(...) een ingenieus gemaakt en waardevol inkijkje in een verborgen wereld en toch ontbeert de film de zeggingskracht van die eerdere documentaire [Microcosmos, red.]. Als kritiek noemt ze de 'new age-achtige teksten', de zweverige muziek-score en het ontbreken van dramatische structuur. Ze concludeert: 'Voor vogelliefhebbers biedt de film zo genoeg moois, maar voor filmliefhebbers is Perrins hap-snap-montage van de loop der seizoenen uiteindelijk te weinig 'soap' om al dat spectaculairs ook te laten beklijven.' De film ontving een César award voor Best editing en twe…Lees verder

Over Jacques Perrin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Jacques Perrin, (Parijs, 13 juli 1941) is een Frans acteur, regisseur en filmproducent.

Zijn zoon heet Maxence Perrin. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader, en speelt ook al veel rollen.

Filmografie

Acteur (selectie)

  • 1958: Les Tricheurs (Marcel Carné)
  • 1960: La Ragazza con la valigia (Valerio Zurlini)
  • 1962: Cronaca familiare (Valerio Zurlini)
  • 1963: La corruzione (Mauro Bolognini)
  • 1965: La 317e Section (Pierre Schoendoerffer)
  • 1965: Compartiment tueurs (Costa-Gavras)
  • 1966: La Ligne de démarcation (Claude Chabrol)
  • 1967: Les Demoiselles de Rochefort (Jacques Demy)
  • 1967: Un homme de trop (Costa-Gavras)
  • 1969: Z (Costa-Gavras)
  • 1969: L'invitata (Vittorio De Seta)
  • Lees verder op Wikipedia