Boek
Nederlands

Dag, Sinterklaasje

Jacques Vriens (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Dag, Sinterklaasje
×
Dag, Sinterklaasje Dag, Sinterklaasje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Mieke en Wouter zijn opgetogen wanneer Sint en Piet per boot in Nederland aankomen, hun schoentjes vullen en hen thuis en op school bezoeken. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Dag, Sinterklaasje
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Editie
Herziene druk
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2020
56 p. : ill.
ISBN
9789000375325 (hardback)

Besprekingen

Lieke en Wouter zijn opgetogen als Sinterklaas en zijn Pieten per boot in Nederland aankomen, hun schoentjes vullen, hen thuis en op school bezoeken en een zak vol cadeautjes komen brengen. De verwachtingsvolle spanning en de angst komen duidelijk uit de verf. Er wordt afgerekend met de grootste angst dat stoute kinderen in de zak zouden moeten: dat hebben de grote mensen verzonnen. De vele zwart-witte tekeningen van wisselende grootte zijn sfeervol en geven mooi de opwinding en spanning bij de kinderen weer. Het vrolijk gekleurde omslag is erg aantrekkelijk. De tekst is gezet in twee kolommen; ingedeeld in elf hoofdstukken van twee tot acht pagina's lang. Fijn, boeiend voorleesboek dat bijna veertig jaar geleden voor het eerst verscheen. Geheel herziene heruitgave nieuwe illustraties; Zwarte Pieten komen niet meer voor, Piet heeft een lichte huidskleur en sluik piekhaar. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1976 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia