Luisterboek
Nederlands

Niet te doen!

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler), Job Schuring (verteller)
Bram Botermans worstelt met het feit dat hij ouder wordt. Ineens draagt hij verantwoordelijkheden en moet hij naar feestjes waar meisjes zijn. Bovendien schrijft zijn moeder een krantenartikel over de puberteit en heeft hij ruzie met zijn beste vriend Theo.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Niet te doen!
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Verteller
Job Schuring  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ugly truth
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2014
2 cd's
Speelduur
ruim 1,5 uur
ISBN
9789047617105

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door tekstschrijver en kleinkunstenaar Job Schuring. In dit vijfde deel uit de razend populaire ‘Het leven van een loser’*-reeks krijgt Bram Botermans allerlei verantwoordelijkheden op zijn bordje. Alsof je als puber niet al genoeg te denken en te doen hebt! Hij gaat op zoek naar een nieuwe beste vriend, hij moet zelf gaan koken als zijn moeder gaat studeren, hij is 24 uur verantwoordelijk voor een ei (opdracht van juf Pauwels van gezondheidskunde), hij is hulpbloemenjongen op de bruiloft van zijn oom Gerard (die voor de vierde keer trouwt) en hij wil ook een pukkel (dan kun je zien dat ook hij man wordt). En al wil Bram eigenlijk alles houden zoals het gaat, zijn leven en lichaam veranderen bij het opgroeien en ouder worden. De verhalen weten, zonder veel dramatiek en diepgang, de kern van de puber die zich zo vaak een loser voelt, over te brengen. Aanrader voor elke puber die af en toe met de ziel onder de arm loopt en wel …Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie

Suggesties