Boek
Nederlands

Dodelijk patroon

Jo Nesbø (auteur), Annelies de Vroom (vertaler)
Rechercheur Harry Hole dreigt te worden ontslagen bij de politie van Oslo; hij krijgt nog een kans om bij het onderzoek naar drie verschrikkelijke moorden op jonge vrouwen zijn waarde te bewijzen.
Titel
Dodelijk patroon
Auteur
Jo Nesbø
Vertaler
Annelies de Vroom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Marekors
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2017
456 p.
ISBN
9789023456575 (paperback)

Besprekingen

In deze derde thriller van de Noorse bestsellerauteur en musicus Jo Nesbø, met rechercheur Harry Hole in de hoofdrol, gaat het over een aantal raadselachtige moorden die Oslo tijdens een verschrikkelijke hitteperiode teisteren. Terwijl veel stadsbewoners de tijd aan nattere en luchtigere oorden doorbrengen, krijgt Harry nog een kans zijn dreigend ontslag af te wenden. Door de dood van een gewaardeerde collega geraakte Harry in een crisis en hij zijn greep op zijn beroeps- en privéleven: de alcohol krijgt opnieuw vat op hem... Gedwongen tot samenwerking met zijn gehate collega Tom Waaler begint de antiheld Harry met zijn collega´s aan een vermoeiende speurtocht: drie jonge vrouwen en een jonge man worden op gewelddadige wijze van het leven beroofd. En het bijzondere en raadselachtige is dat zij allen een vinger missen en dat op de plaats van delict een stervormige rode diamant wordt gevonden. De zoektocht begint zich steeds meer op een fietskoerier te richten. Is Sivertsen, een handela…Lees verder
In deze derde thriller van de Noorse bestsellerauteur met rechercheur Harry Hole in de hoofdrol gaat het om een aantal raadselachtige moorden die Oslo tijdens een verschrikkelijke hitteperiode teisteren. Terwijl veel stadsbewoners de tijd in natter en luchtiger oorden doorbrengen, krijgt Harry nog een kans zijn dreigend ontslag af te wenden. Door de dood van een gewaardeerde collega geraakte Harry in een crisis en zijn hem beroeps- en privéleven steeds meer gaan ontglijden: de alcohol krijgt opnieuw vat op hem. Gedwongen tot samenwerking met zijn gehate collega Tom Waaler begint de antiheld Harry met zijn collega's aan een vermoeiende speurtocht: drie jonge vrouwen worden op gewelddadige wijze van het leven beroofd. En het bijzondere en raadselachtige is dat zij allen een vinger missen en dat op de plaats delict een stervormige rode diamant wordt gevonden. Dan begaat de dader een fout. Een pentagramachtig patroon op de stadsplattegrond van Oslo wijst in zijn richting. Enorm spannend e…Lees verder

Over Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 29 maart 1960) is een Noors popmuzikant bij de in eigen land zeer bekende band Di Derre, en schrijver van misdaadverhalen en kinderboeken. Het hoofdpersonage van zijn verhalen is de aan drank verslaafde detective Harry Hole.

Nesbø heeft economie gestudeerd aan de Norges Handelshøyskole in Bergen. In zijn jeugd speelde hij samen met zijn jongere broer Knut, betaald voetbal voor Molde FK. Problemen met zijn kruisbanden in beide knieën maakte een voortijdig einde aan een profcarrière.

Nesbø ontving de Rivertonprisen, een jaarlijkse prijs voor de beste literaire thriller in Noorwegen en de Glazen Sleutel, een jaarlijkse prijs voor de beste literaire thriller in Scandinavië voor zijn boek Vleermuisman.

Bibliografie

De Nederlandse vertalingen zijn van Annelies de Vroom.

Harry Hole-reeks:

  1. Flaggermusmannen (1997); "De vleermuisman" (1997) en (2011)
  2. Kakerlakken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties