Dvd
Engels

Charles II : the power and the passion

Joe Wright (regisseur), Adrian Hodges (scenarist)
Kroniek van het leven van de flamboyante Engelse koning Charles II (1630-1685)
Titel
Charles II : the power and the passion / dir. Joe Wright ; writer Adrian Hodges
Regisseur
Joe Wright
Scenarist
Adrian Hodges
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: BBC Worldwide, 2005
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2003
Speelduur
228 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling : Nederlands
EAN
8717344721691

Besprekingen

Een historisch drama van de BBC uit 2003 met in de hoofdrol Rufus Sewell (A knights tale). Charles II (1630-1685) verbleef jarenlang in ballingschap, nadat zijn vader onthoofd was door Cromwell. In 1660 kwam hij op de troon. Zijn huwelijk bleef kinderloos, hij leidde een kleurrijk leven met veel maîtresses, politieke en familie-intriges. Amanda DeWees (DVD Verdict, i) concludeert: '(...) Do not go to A&E movies expecting historical accuracy. As a work of fantasy, however, this is an engrossing and handsomely produced piece. It has solid performances, although they are sometimes prone to the current tendency to substitute volume for emotion, and intriguing characters. Although not in the first rank of dramas, it is well worth a rental, and fans of the major stars should not be ashamed to add it to their film libraries - even though historians should be.' De film kreeg drie BAFTA's, voor onder meer het kostuumontwerp. Als extra een 'Making of' en foto's.

Over Joe Wright

CC BY 3.0 - Foto van/door DavidDjJohnson op de Engelstalige Wikipedia

Joe Wright (Londen, 25 augustus 1972) is een Brits filmregisseur.

Hij regisseerde onder meer de films Pride and Prejudice, Atonement, The Soloist, en Hannah. Hij won een BAFTA-award als beste nieuwkomer (regisseur).

Wright is gehuwd met Anoushka Shankar, een bekend sitarspeelster en dochter van Ravi Shankar.

Filmografie

  • 1997: Crocodile Snap (korte film)
  • 1998: The End (korte film)
  • 2005: Pride and Prejudice
  • 2007: Atonement
  • 2009: The Soloist
  • 2011: Hanna
  • 2012: Anna Karenina
  • 2015: Pan
  • 2017: Darkest Hour
  • 2020: The Woman in the Window
Lees verder op Wikipedia