Luisterboek
Nederlands

De indringers

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler), Dieuwertje Blok (verteller)
De Reigers hebben de competitie tussen de broederbanden van Skandia gewonnen. Hun blijdschap is echter van korte duur: de piraat Zavac steelt Skandia's kostbaarste schat, de Andomal. De Skandiërs houden De Reigers verantwoordelijk, dus vertrekt de broederband op een gevaarlijke tocht om de Andomal terug te winnen.
Titel
De indringers
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Verteller
Dieuwertje Blok 1957- (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The invaders
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2014
1 cd
Speelduur
ca. 13 u
Aantekening
Bevat mp3-bestanden ; cd geschikt voor cd- en mp3-speler
ISBN
9789025756901

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* (op mp3-cd), voorgelezen door presentatrice en actrice Dieuwertje Blok. Het verhaal speelt in de fantasywereld Skandia. Hal en de rest van de broederband De Reigers gaan achter de meedogenloze piraat Zavac aan, die een belangrijke schat van hen heeft gestolen. Zavac besluit het stadje Limmat aan te vallen om zo beslag te leggen op de smaragdmijn. De broederband helpt de bewoners om de piraten te verjagen en dat gaat niet zonder bloedvergieten. In hun strijd krijgt de broederband hulp van het meisje Lydia. Dit spannende tweede deel van de serie 'Broederband' start ook weer traag met veel beschrijvingen van trainingen van de jongens. Maar als de jacht op Zavac ontbrandt, leest het verhaal weer als een trein. Jammer dat er nauwelijks informatie gegeven wordt over het eerste deel, 'De outsiders'**. Zo blijft onbekend, als je dat deel gemist hebt, wat de gestolen schat – de Andomal – nu precies is. Het taalgebruik is niet moeilijk en het verhaa…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot en sterk hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. Het ij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties