Boek
Nederlands

Ik help ... de Sint

Jonas Boets (auteur), Annelies Vandenbosch (illustrator)
Een pakjespiet laat zien hoe alle pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Help je mee om de zak met brieven leeg te schudden en de gevallen cadeautjes op te vangen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige illustraties in matte tinten en een interactieve tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Ik help ... de Sint
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Annelies Vandenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2020
[50] p. : ill.
ISBN
9789002270352 (hardback)

Besprekingen

Een pakjespiet (ik-persoon) laat zien hoe alle pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Dat begint in de Pakjesfabriek bij de brieven van de kinderen en gaat via het inpakken van de cadeautjes naar het rondbrengen over de daken. Sympathiek aan dit zware vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken is het interactieve karakter. Hier bestaan de opdrachten voor de lezer onder andere uit het boek boven het hoofd houden en schudden tot zak met brieven leeg is. Het fascinerende traject van een verlanglijstje tot een cadeautje in de schoen wordt in heldere stappen opgedeeld. De tekst leest als een echte rondleiding in spreektaal (‘Oké, we zijn klaar.’). Illustrator Annelies Vandenbosch laat in matte, soms ietwat sombere tinten zien hoe de fabriek werkt, met grijparmen, grote hendels, lopende band en spreekbuis. Dat levert grappige prenten op, bijvoorbeeld van de rij pieten in fauteuils die de verlanglijstjes lezen. Er zijn gelukkig pieten in alle kleuren; dat geldt helaas…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia