Boek
Nederlands

Witse : een been om aan te kluiven

Jos Pierreux (auteur)
+1
Witse : een been om aan te kluiven
×
Witse : een been om aan te kluiven Witse : een been om aan te kluiven

Witse : een been om aan te kluiven

Genre:
Op het politiekantoor van Halle komt een anonieme melding binnen: de jonge Sandra Dockx is onvindbaar. Dams en Van Deun doen een buurtonderzoek. Blijkbaar is er niemand die Sandra mist. Witse wil de zaak uitspitten. Sandra was actief in het verzet tegen de bouw van een winkelcentrum in haar stad. Heeft de aannemer, een ex-gevangene, haar uit de weg geruimd? Veel onderzoeken mag Witse niet, want de
Titel
Witse : een been om aan te kluiven
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2012
168 p.
ISBN
9789089242129 (paperback)

Besprekingen

Witse, de populairste politieserie sinds Flikken, boeit niet alleen kijkers maar nu ook lezers: de boekversie is even spannend en vol intriges.Sandra Dockx, een jonge vrouw uit Halle, verdwijnt. Inspecteurs Dams en Van Deun doen een buurtonderzoek maar dit levert bitter weinig op. Dockx’ echtgenoot is onverschillig over hoe en wat en gaat gewoon door met zijn leven alsof Sandra er nooit is geweest. Echter, dit is zonder Witse gerekend. Zijn gevoel zegt hem dat er iets grondig mis is in deze verdwijningzaak en hij weigert te geloven dat Sandra er zomaar vandoor is.
De lezer verneemt veel over de afkomst van Sandra, onder andere wat haar bezigheden in het Halse sociale leven waren. Zo verzette ze zich zeer actief tegen de bouw van een nieuw winkelcentrum. De aannemer en zijn trouwe werknemer, een ex-gevangene, kruisen het pad van Witse. Witse gaat op zoek naar de ware toedracht achter de verdwijning van Sandra, maar hij wordt tegengewerkt door de burgemeester van Hall…Lees verder
Een (nog onverfilmd) verhaal uit de reeks rond commissaris Witse, bekend van de gelijknamige televisieserie op Een, de zender van de Vlaamse publieke omroep. Er is een jonge vrouw verdwenen en commissaris Witse vermoedt dat er een luchtje aan zit. Hij wordt eigenlijk van de zaak gehaald, maar zet toch door. Een oppervlakkige detective, met weinig speurwerk en veel onwaarschijnlijkheden, die zich vooral concentreert op de menselijke aspecten van hoofdpersoon Witse. Gemakkelijk en vlot geschreven, met weinig uitdieping, gericht op de kijkers van de televisieserie. Pierreux schrijft ook een eigen reeks rond inspecteur Borré uit Knokke. Het sjabloon van de reeks rond Witse wordt door verschillende schrijvers ingevuld. Normale druk.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018 en 2022 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publieksprijs…Lees verder op Wikipedia