Boek
Nederlands

Digitale fotografie voor dummies

Julie Adair King (auteur)

Digitale fotografie voor dummies

Neem de snelle route naar geweldige foto’s met dit boek vol kennis en adviezen van ervaren fotograaf Julie Adair King. Het maakt niet uit of je fotografeert met een eenvoudige richt-en-klikcamera, een professionele camera of de camera op je telefoon, de inzichten in ‘Digitale fotografie voor Dummies’ helpen jou om betere resultaten te halen. Begin met de basisregels voor compositie terwijl je de a
Titel
Digitale fotografie voor dummies
Auteur
Julie Adair King
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Digital photography for dummies
Editie
10e [herziene] editie
Uitgever
Amersfoort: BBNC Uitgevers, 2020
XV, 349 p. : ill.
ISBN
9789045356846 (paperback)

Besprekingen

In een context waar juist digitale fotografie en beeldbewerking een enorme evolutie en doorbraak meemaken, is dit boek een welgekomen gids. Natuurlijk dient men voor de lectuur van dit boek een beetje vertrouwd te zijn met algemeen computergebruik. Het eerste deel geeft vooral technische achtergrond waarbij termen zoals resoluties, pixels en een overzicht van de beschikbare hardware (welke digitale camera kiezen?) de revue passeren. Het tweede deel bespreekt bondig waar men tijdens het fotograferen zelf moet op letten, terwijl in de volgende twee delen uitgelegd wordt hoe de genomen beelden afgedrukt of afgebeeld worden én hoe je digitale beelden kunt bewerken. Het laatste deel is zoals steeds in de dummies een deel van de tientallen: manieren om digitale afbeeldingen te verbeteren, 10 leuke manieren om digitale afbeeldingen te gebruiken en ten slotte 10 websites. In de bijlagen vinden we een verklarende woordenlijst en de inhoudstafel van de bijgesloten cd-rom.

De cd-rom beva…Lees verder
In een tijd waarin digitale fotografie volledig is ingeburgerd en vrijwel iedereen een digitale camera lijkt te hebben, richt dit boek zich met name op de meer serieuze hobbyfotograaf. Dit is de 10e editie. Het eerste deel gaat in op de beginselen van digitale fotografie (keuze van de camera, de do's en don'ts en het maken van je eerste foto's en films). Deel twee gaat over de geavanceerdere opties van de camera (belichting, flitsers en lichtbronnen en het manipuleren van scherpte en kleuren). Deel 3 gaat over portret- en landschapsfoto's. Deel vier gaat over het bekijken van je foto's op camera en tv, downloaden, bewerken en delen. De technieken worden duidelijk uitgelegd en zijn voorzien van verhelderende kleurenfoto's. Niet geschikt voor elke digitalecamerabezitter, wel voor wie zich serieus wil verdiepen in de mogelijkheden van digitale fotografie. Met een woordenlijst en een index.