Boek
Nederlands

Kerstliedjes

Kapitein Winokio (auteur)
+1
Kerstliedjes
×
Kerstliedjes Kerstliedjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Twintig klassieke en eigen kerstliedjes waaronder Jingle bells, O denneboom, Er is een kindeke geboren, Sneeuwvlokje en Koekjes bakken. Op de cd kun je ze beluisteren. Met liedteksten en sfeervolle kleurenfoto’s. Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar.
Titel
Kerstliedjes
Auteur
Kapitein Winokio
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Kapitein Winokio, 2020
43 p. : ill. + cd
ISBN
9789490378677 (hardback)

Besprekingen

Kleurrijk boek en cd met twintig klassieke kerstliedjes als Jingle bells, O denneboom en Er is een kindeke geboren en en eigen liedjes als Sneeuwvlokje en Koekjes bakken. Op de cd zijn de liedteksten goed te verstaan en geschikt om mee te zingen. De begeleidende muziek speelt een hoofdrol bij de liedjes. Deze muziek is zeer ritmisch en sluit goed aan bij de tekstinhoud. Het stevige boek (A4-formaat) is mooi verzorgd, elk liedje op een gekleurde achtergrond beslaat een dubbele pagina. De liedtekst is omringd door een tot drie grote kleurenfoto's die qua sfeer en thema goed bij de liedjes passen. Hierdoor is het ook de moeite waard om het boek gewoon door te bladeren en de kerstsfeer te proeven. Achterin staat een register met kleine kleurenfoto’s, zodat jonge kinderen hun favoriete lied snel kunnen aanwijzen. Doordat het boek stevig is uitgevoerd qua kaft en bladzijden zal het ook bij veelvuldig gebruik lang mooi blijven. Te gebruiken met kinderen van ca. 3 t/m 8 jaar.

Over Kapitein Winokio

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Baptist

Kapitein Winokio is een Vlaams muziekproject van Winok Seresia voor kinderen en hun ouders. Naast optredens met inspirerende en inventieve kindermuziek (op bekende podia als de Ancienne Belgique of festivals als Hestival) zijn er ook cd's, boeken, vinyl, DVD's en spelletjes. Traditionele kinderliedjes zoals Ik zag twee beren, Slaap, kindje, slaap en Al die willen te kaap'ren varen worden herwerkt tot eigentijdse versies gezongen en uitgevoerd door professionele muzikanten. De oorspronkelijke teksten worden meestal gerespecteerd, maar soms ook aangepast of verlengd.

Historiek

In 2004 startte Winok Seresia het project dat administratief was ondergebracht in Catamaran vzw (opgericht in Borgerhout in 2000). Deze werd in 2007 in Antwerpen herdoopt tot Haiku Harbour vzw en in 2009 tot Kapitein Winokio bvba. De artistieke leiding is in handen van Winok Seresia met Greet Meert als zakelijk leider…Lees verder op Wikipedia