Boek
Nederlands

De raven

Kass Morgan (auteur), Danielle Paige (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
Wanneer Vivi gaat studeren, hoopt ze haar oude leven achter zich te laten. Ze sluit zich aan bij een exclusieve sociëteit, waarvan de leden in het geheim heksen zijn. Vanaf ca. 16 jaar.
Onderwerp
Hekserij
Titel
De raven
Auteur
Kass Morgan Danielle Paige
Vertaler
Mariella Manfré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ravens
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, 2021
362 p.
ISBN
9789463493321 (paperback)

Besprekingen

Wanneer Vivi aan de universiteit van Westerly mag gaan studeren, is dit voor haar de ultieme kans om haar oude leven achter zich te laten. Ze komt al snel in aanraking met het meisje Scarlett en met sociëteit Kappa Rho Nu. Dit lijkt op het eerste gezicht een normale sociëteit, maar niets is minder waar. Vivi komt erachter dat het een vermomming blijkt en dat de leden heksen zijn. Zij noemen zichzelf de Raven. Wanneer een vijand uit het verleden van zich laat horen, moeten Vivi en Scarlett samenwerken. Zal het ze lukken om ervoor te zorgen dat de Raven niet ten onder gaan? Mooie roman van bestsellerauteurs Paige en Morgan. Paige is bekend van de ‘Dorothy must die’-serie en Morgan schreef de populaire ‘De 100’-boeken, ook als serie verfilmd door Netflix. De Raven is een spannende young-adult, waarin beide schrijfstijlen mooi samenkomen. Het is niet duidelijk wie welk stuk geschreven heeft. De spanning en de plot worden goed opgebouwd. De hoofdpersonages worden goed uitgediept en maken e…Lees verder

De Raven

Scarlett gaat naar de universiteit met één belangrijk doel: net als haar moeder en oudere zus voorzitter worden van Kappa Rho Nu. De buitenwereld denkt dat dit een gewone maar heel exclusieve studentenvereniging is die een heel streng toelatingsbeleid heeft. Dat is ook zo, maar wat de buitenwereld niet weet, is dat dit beleid als voorwaarde heeft: een echte heks zijn. Gedurende de drie jaren dat de meiden studeren worden ze bij De Raven, zo noemen ze zichzelf, opgeleid tot echte, goede heksen. Dat is een goed bewaard geheim en dat moet zo blijven. Ook de nieuwe student Vivi heeft hier geen idee van. Zij komt echter al snel te weten dat ze bij deze groep thuishoort en ontdekt haar speciale gaven van zodra ze aanvaard wordt door De Raven. Vivi en Scarlett zullen al snel op de proef gesteld worden als er tijdens de opleiding gevaar dreigt. Een gevaar dat wel eens het einde van De Raven zou kunnen betekenen.



De kaft windt er geen doekjes om. Als subtitel lees je: Lees verder

Over Kass Morgan

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Kass Morgan (New York, 21 juli 1984) is een Amerikaanse romanschrijfster.

Morgan is bekend van haar boekenserie The 100. Van die boekenreeks werd een tv-serie gemaakt uitgezonden door de Amerikaanse zender The CW. De serie (7 seizoenen) is ook te zien op Netflix.

Bibliografie

  • De 100
    • De 100 (2014), Nederlandse vertaling van The 100 (2013) door Merel Leene
    • Dag 21 (2014),Nederlandse vertaling van Day 21 (2014) door Merel Leene
    • Thuis (2015), Nederlandse vertaling van Homecoming (2014) door Merel Leene
    • Rebel (2017), Nederlandse vertaling van Rebellion (2016) door Astrid Staartjes
  • Light Years
    • Lichtjaren (2018), Nederlandse vertaling van Light years (2018) door Mariella Manfré
    • Supernova (2019), Nederlandse vertaling van Supernova (2019) door Mariella Man…Lees verder op Wikipedia