Boek
Nederlands

Doodleuk kennis te maken

Kate Klise (auteur), M.Sarah Klise (illustrator), Jasper Mutsaers (vertaler)
De chagrijnige kinderboekenschrijver Ignatius K. Mopper huurt een zomervilla in Gruwelbeek, waar hij rustig hoopt te schrijven. Alleen heeft het huis al enkele bewoners: de elfjarige Ben, zijn kat Schaduw en de geest Olivia. En zij zijn niet van plan het huis te delen.
Titel
Doodleuk kennis te maken
Auteur
Kate Klise
Illustrator
M.Sarah Klise
Vertaler
Jasper Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dying to meet you
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2012
165 p. : ill.
ISBN
9789049925949 (paperback)

Besprekingen

Ignatius K. Mopper is een chagrijnige kinderboekenschrijver met een groot probleem: hij heeft een writer’s block. En dat terwijl hij een nieuw boek moet schrijven om van het gezeur van zijn advocaat en zijn uitgever af te zijn, en om geld te verdienen natuurlijk. Om in alle rust aan zijn boek te kunnen werken, huurt meneer Mopper een oud huis in het plaatsje Gruwelbeek. Dan blijkt dat hij het huis moet delen met het jongetje Ben, de kat Schaduw en een geest genaamd Olivia. Mopper is niet blij met zijn huisgenoten en zijn huisgenoten zijn ook niet blij met hem. Toch groeit dit ongebruikelijke groepje bewoners van het huis aan de Oude begraafplaatsstraat langzaam naar elkaar toe. Mopper wordt zelfs een beetje verliefd op Olivia. Maar er is nog steeds dat boek dat geschreven moet worden. En dan willen de ouders van Ben het huis laten slopen om de grond te kunnen verkopen...
Doodleuk kennis te maken is het eerste deel van de reeks 'Oude begraafplaatsstraat 43'. Dit eerste deel…Lees verder
Wanneer de chagrijnige, kinderhatende schrijver Ignatius K. Mopper een oud Victoriaans huis huurt om in alle rust een nieuw kinderboek te schrijven, komt hij tot een onaangename ontdekking. Er blijken niet alleen een 11-jarig jongetje (Ben) en een kat in het huis te wonen, maar ook een geest (Olivia). Niet dat Ignatius in geesten gelooft, maar als er allerlei vreemde dingen te gebeuren, moet hij zijn mening toch herzien – en niet alleen wat geesten betreft. Het boek is geheel opgebouwd uit brieven, portretten, krantenberichten, een plattegrond van het huis en zwart-wittekeningen die de personages elkaar sturen. Zo begint het met een brief van Ignatius K. Mopper aan de makelaar van wie hij het huis aan de Oude Begraafplaatsstraat 43 huurt, zijn advocaat, Ben en uiteindelijk ook Olivia. Ook zij hebben weer onderling contact. Ook De Gruwelbeekse Bode, de plaatselijke krant, rapporteert over het wel en wee van de personages. Het boek is erg grappig en origineel en door de opbouw uit briev…Lees verder

Oude Begraafplaatsstraat 43. Doodleuk kennis te maken

In een oude villa in Gruwelbeek komt een oude, chagrijnige kinderboekenschrijver wonen. Hij worstelt met een ‘writer's block’ (wat hij ten stelligste ontkent). Wat hij bij het bevestigen van het huurcontract vergeten was, was het lezen van de kleine lettertjes. Het huis wordt namelijk ook nog bewoond door een elfjarige knul en zijn kat Schaduw. Ook ‘woont’ de voormalige eigenares en eigenzinnige geest Olivia er.
De elfjarige knul, Ben, werd door zijn ouders in het huis achtergelaten. Olivia, zijn kat en hijzelf wonen er gemoedelijk samen. En samen zijn ze van plan het de humeurige schrijver Ignatus zo lastig mogelijk te maken.
Aan de hand van brieven, mails, berichten en krantenartikels worden we meegenomen in het verhaal. Een schrijfstijl waaraan je even moet wennen. Ben maakt ook grappige tekeningen met de nodige humor. De personages hebben aangepaste namen; vooraan in het boek vind je hun getekend portret, net als een plattegrond en dwarsdoorsnede van het huis.
Al…Lees verder