IJsland, 1956. De vijftienjarige Lára heeft een vakantiebaantje bij een echtpaar thuis op het kleine eiland Viðey, net voor de kust van de IJslandse hoofdstad Reykjavík.

Begin augustus verdwijnt ze spoorloos.

De vermissingszaak groeit uit tot IJslands grootste onopgeloste zaak. Wat gebeurde er met Lára – leeft ze nog? Verliet ze het eiland? Of gebeurde er daar iets met haar?

<
Titel
Reykjavík
Auteur
Katrín Jakobsdóttir Ragnar Jónasson
Vertaler
Willemien Werkman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Ijslands
Oorspr. titel
Reykjavík
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2024
288 p.
ISBN
9789400516281 (paperback)

Over Katrín Jakobsdóttir

CC BY 2.0 - Foto van/door Scottish Government

Katrín Jakobsdóttir (Reykjavik, 1 februari 1976) is een IJslands politica voor de partij Vinstrihreyfingin-grænt framboð (Links-Groen). Sinds 30 november 2017 is zij premier van IJsland.

Achtergrond

Katrín behoort tot een familie waaruit vele politici, wetenschappers en literatoren zijn voortgekomen, onder wie Matthías Jochumsson, de dichter van het IJslandse volkslied Lofsöngur.

Ze studeerde IJslands met bijvak Frans aan de Universiteit van IJsland en behaalde in 2004 haar master met het werk van Arnaldur Indriðason als onderwerp. Ze werkte van 1999 tot 2003 in deeltijd bij de omroep Ríkisútvarpið en was ook tijdschriftredacteur en docent in het middelbaar en hoger onderwijs.

Katrín is getrouwd met Gunnar Sigvaldason. Hun drie zonen zijn geboren in 2005, 2007 en 2011.

Politieke carrière

In de jaren negentig…Lees verder op Wikipedia