Boek
Nederlands
In 1992 worden acht mensen dood aangetroffen op verschillende plaatsen in de VS. Het lijken in eerste instantie losse incidenten, maar ze blijken met elkaar in verband te staan. Jack Reacher wordt als vertegenwoordiger van het Amerikaanse leger aangesteld om de dader op te sporen.
Titel
Het geheim
Auteur
Lee Child Andrew Child
Vertaler
Ans van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
279 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789021038056 (paperback)

Besprekingen

Een thriller in de serie over Jack Reacher, over meerdere moordzaken die iets met elkaar te maken blijken te hebben. In 1992 worden acht mensen dood aangetroffen op verschillende plaatsen in de VS. Het lijken losse incidenten, tot één lichaam voor onverwachte aandacht zorgt. De minister van Defensie roept een inter-agency taskforce op met Jack Reacher als vertegenwoordiger van het leger. Reacher probeert de moorden te ontrafelen. Hij belandt in een race tegen de klok om een koelbloedige moordenaar te ontmaskeren en stuit op een drieëntwintig jaar oud geheim. Vlot, spannend en zeer toegankelijk geschreven. Lee Child (Coventry, 1954) is een internationaal bekende Britse (scenario)schrijver en televisieproducent. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Anthony Awards, de Barry Award en de Cartier Diamond Dagger.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia