Boek
Nederlands

De amulet van de macht

Licia Troisi (auteur)

De amulet van de macht

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Om een einde te maken aan de oorlog met de Tiran, moeten de halfelf Nihal en de jonge magie͏̈r Sennar de acht stenen van een magisch amulet vinden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De amulet van de macht
Auteur
Licia Troisi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il talismano del potere
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
535 p.
ISBN
9789078345497 (hardback)

Besprekingen

Nihal, de laatste halfelf van de Verrezen Wereld, wil met haar beste vriend, de magiër Sennar, een einde maken aan de oorlog met de Tiran. Dit is alleen mogelijk als ze de acht stenen vindt die in een amulet passen die bijzondere krachten heeft. Elke steen bevindt zich in een heiligdom van de acht Landen veroverd door de Tiran. In dit derde deel van de trilogie ‘De Kronieken van de Verrezen Wereld’* staat Sennar centraal. Het begin is een wat opsommerig verhaal van alle avonturen, het tweede deel van dit boek krijgt echter meer vaart en spanning door de onmogelijke dilemma’s voor de hoofdpersonen. Gaandeweg realiseert Nihal zich, dat het wreken van haar vader niet de juiste reden is om de Tiran te doden. Aardig is de onwetendheid van de fammin-monsters over begrippen als vriendschap, verraad en rechtvaardigheid, die uitgelegd moeten worden. In een lange epiloog van Sennar komen hij en Nihal tot het inzicht dat met het verslaan van de Tiran het kwaad nog niet bestreden is. Een landkaar…Lees verder

Over Licia Troisi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dmitry Rozhkov

Licia Troisi (Rome, 25 november 1980) is een Italiaanse fantasyschrijfster.

Licia Troisi is vooral bekend van haar drie saga's over de Verrezen Wereld, die elk uit drie boeken bestaan. In totaal zijn er negen leesboeken over de Verrezen Wereld, één verschenen "in beeld"-boek (en één die nog moet verschijnen in het Nederlands), en meerdere graphic novels die enkel in het Italiaans zijn verschenen. Ze heeft ook bekendheid verworven met de vijfdelige reeks over het Drakenmeisje. Verder is ze in 2011 begonnen aan een nieuwe reeks, I Regni di Nashira die (nog) niet vertaald is.

Troisi werkt momenteel in Rome in het Italiaanse Ruimteagentschap. Ze studeerde af aan de Universiteit van Rome en verkocht van haar boeken al meer dan 900.000 exemplaren in Italië alleen al. Dat maakt van haar de meest succesvolle fantasyschrijfster van Italië.

Bibliografie

Licia Troisi behaalde haar diploma als astrofysicus. Ze slaag…Lees verder op Wikipedia