Boek
Nederlands

De laatste helden

Licia Troisi (auteur), Fernando Ambrosi (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Adhara gaat de strijd aan met de elfen die een dodelijke ziekte verspreid hebben in de Verrezen Wereld. Zal ze de elfen verslaan en haar geliefde terugvinden? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De laatste helden
Auteur
Licia Troisi
Illustrator
Fernando Ambrosi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Gli ultimi eroi
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2013
405 p. : ill.
ISBN
9789077826829 (hardback)

Besprekingen

De Verrezen Wereld wordt bedreigd door de elfen die deze wereld claimen als de hunne. Zij hebben onder leiding van hun heerser Kryss een dodelijke ziekte verspreid onder de bevolking. Adhara, een sheireen, bestrijdt de elfen met behulp van magiërs, nimfen en andere strijders. In drie reeksen wordt het verhaal verteld van de Verrezen Wereld. Dit is het laatste deel van de derde reeks, 'Legenden van de Verrezen Wereld'*. Het verhaal begint met een kort resumé van het voorgaande. Achter in het boek staat een lijst met uitleg over de (vele) verschillende personages. Dit helpt zeker maar het is beslist aan te raden de voorgaande boeken eerst te lezen. Niet in het minst vanwege het goed geschreven verhaal en de spannende plots. Ook het prachtige omslag nodigt uit. Een echte aanrader voor fantasy fans. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Licia Troisi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dmitry Rozhkov

Licia Troisi (Rome, 25 november 1980) is een Italiaanse fantasyschrijfster.

Licia Troisi is vooral bekend van haar drie saga's over de Verrezen Wereld, die elk uit drie boeken bestaan. In totaal zijn er negen leesboeken over de Verrezen Wereld, één verschenen "in beeld"-boek (en één die nog moet verschijnen in het Nederlands), en meerdere graphic novels die enkel in het Italiaans zijn verschenen. Ze heeft ook bekendheid verworven met de vijfdelige reeks over het Drakenmeisje. Verder is ze in 2011 begonnen aan een nieuwe reeks, I Regni di Nashira die (nog) niet vertaald is.

Troisi werkt momenteel in Rome in het Italiaanse Ruimteagentschap. Ze studeerde af aan de Universiteit van Rome en verkocht van haar boeken al meer dan 900.000 exemplaren in Italië alleen al. Dat maakt van haar de meest succesvolle fantasyschrijfster van Italië.

Bibliografie

Licia Troisi behaalde haar diploma als astrofysicus. Ze slaag…Lees verder op Wikipedia