Boek
Nederlands

Dochter van het bloed

Licia Troisi (auteur), Fernando Ambrosi (illustrator)
+1
Dochter van het bloed
×
Dochter van het bloed Dochter van het bloed
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De verrezen wereld dreigt ten onder te gaan aan een vreselijke ziekte en de oorlog met de elfen woedt in alle hevigheid. Adhara is de belangrijkste schakel in deze strijd. Maar kan zij haar lot aanvaarden? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Dochter van het bloed
Auteur
Licia Troisi
Illustrator
Fernando Ambrosi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Figlia del sangue
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2012
305 p. : ill.
ISBN
9789078345794 (hardback)

Besprekingen

Adhara is een Sheireen. Ze werd gemaakt om de strijd aan te binden met Marvash, het kwaad. Maar ze vecht tegen deze lotsbestemming en vlucht met prinses Amina naar het front om Amhal te zoeken, een krijger op wie ze verliefd was, maar die de kant van het kwaad heeft gekozen. Adhara komt meer te weten over haar verleden, en beseft dat ze gezegend zal moeten worden door de god Thenaar zelf, als ze wil overleven; wat betekent dat ze een gevaarlijke reis zal moeten ondernemen. Ondertussen dreigt de verrezen wereld ten onder te gaan aan een vreselijke ziekte die de elfen hebben meegebracht en woedt de oorlog met de elfen in alle hevigheid. Adhara is de belangrijkste schakel in deze strijd, maar ze beseft dit zelf eerst niet. Of het goede deze keer kan overwinnen, hangt af van het feit of ze haar lot kan aanvaarden. Tweede deel uit de fantasyreeks ‘Legenden van de verrezen wereld’*. Het is een vlot lezend, spannend verhaal dat de lezer mee op sleeptouw neemt en onderdompelt in een fascinere…Lees verder

Over Licia Troisi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dmitry Rozhkov

Licia Troisi (Rome, 25 november 1980) is een Italiaanse fantasyschrijfster.

Licia Troisi is vooral bekend van haar drie saga's over de Verrezen Wereld, die elk uit drie boeken bestaan. In totaal zijn er negen leesboeken over de Verrezen Wereld, één verschenen "in beeld"-boek (en één die nog moet verschijnen in het Nederlands), en meerdere graphic novels die enkel in het Italiaans zijn verschenen. Ze heeft ook bekendheid verworven met de vijfdelige reeks over het Drakenmeisje. Verder is ze in 2011 begonnen aan een nieuwe reeks, I Regni di Nashira die (nog) niet vertaald is.

Troisi werkt momenteel in Rome in het Italiaanse Ruimteagentschap. Ze studeerde af aan de Universiteit van Rome en verkocht van haar boeken al meer dan 900.000 exemplaren in Italië alleen al. Dat maakt van haar de meest succesvolle fantasyschrijfster van Italië.

Bibliografie

Licia Troisi behaalde haar diploma als astrofysicus. Ze slaag…Lees verder op Wikipedia