Boek
Nederlands

De dierenarts

Liesbet Slegers (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat komt er allemaal bij kijken om een goede dierenarts te zijn? Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dierenartsen, Beroepen
Titel
De dierenarts
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813913 (hardback)

Besprekingen

Informatief prentenboek in vrij groot formaat over het beroep c.q. de werkzaamheden van een dierenarts. Er wordt ondermeer aandacht besteed aan de werkkleding, de materialen die een dierenarts gebruikt zoals een stethoscoop en een operatietafel, wat de dierenarts doet als er een ziek dier bij hem komt (in dit geval een hondje met een speelgoedballetje in zijn buik en een pony met gewonde achterpoten) en hoe de dieren bijkomen van de behandeling. De tekst - beschreven vanuit het perspectief van de kleuter - is summier (ca. zes regels per bladzijde) en op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven is een kleinere vierkante illustratie afgedrukt in dezelfde techniek (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, bolle gezichten waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. In dezelfde opzet verschenen inm…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia