Maffiabaas Ciro Di Marzio groeit in de jaren 1980 als weeskind op in de straten van Napels. Het verhaal springt heen en weer in de tijd tussen Ciro’s jeugd en zijn tijd in Riga, waar hij zich samen met Bruno bezighoudt met cocai͏̈nehandel en betrokken raakt in de strijd tussen de Letse en de Russische onderwereld.
Onderwerp
Maffia ; Italië
Titel
L'immortale / regie Marco D'Amore ; scenario Marco D'Amore [e.a.]
Regisseur
Marco D'Amore
Acteur
Giuseppe Aiello Salvatore D'Onofrio
Taal
Italiaans
Uitgever
Lumière, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
116 min.
Aantekening
Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003481907

Besprekingen

De Italiaanse misdaadfilm ‘L’immortale’ is zowel een prequel als een sequel bij seizoen 3* van de serie ‘Gomorra’. Marco D’Amore is in zijn regiedebuut opnieuw te zien als maffiabaas Ciro Di Marzio. Ciro groeit in de jaren 1980 als weeskind op in de straten van Napels waar hij onder leiding van Bruno een opleiding krijgt tot crimineel en de bijnaam ‘De onsterfelijke’ verdient. Het verhaal springt heen en weer in de tijd tussen Ciro’s jeugd en zijn tijd in Riga, waar hij zich samen met Bruno (Salvatore D’Onofrio) bezighoudt met cocaïnehandel en betrokken raakt in de strijd tussen de Letse en de Russische onderwereld. Kevin Toma (Volkskrant 1-4-’20): ‘(…) een niet altijd gelukkige afwisseling van heden en verleden. De vaak erg lange flashbacks halen de vaart uit het Riga-relaas (…) Gelukkig is er altijd nog Ciro’s stekelige charisma, een fascinerend mengsel van tragiek en broze koelbloedigheid, dat steeds meer reliëf krijgt. En gelukkig knallen de verschillende tijdsniveaus in de finale…Lees verder

Over Marco D'Amore

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Marco D'Amore (12 juni 1981) is een Italiaans acteur en regisseur die vooral bekend werd door zijn rol als Ciro Di Marzio in de televisieserie Gomorra en de daaruit voortkomende film L'immortale.

Filmografie

Film

Televisie

Lees verder op Wikipedia