Boek
Nederlands

De wilden

Marion Pauw (auteur)
+1
De wilden
×
De wilden De wilden
Genre:
Als ze vanwege een korte affaire door haar gezin verstoten wordt, vertrekt een succesvolle jonge vrouw naar Panama, waar ze terecht komt bij een primitieve indianenstam.
Titel
De wilden
Auteur
Marion Pauw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2013
301 p.
ISBN
9789041422132 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De wilden van Marion Pauw kan je op zijn minst verrassend noemen. Hoewel het verhaal geen sterke start neemt – Amsterdamse toeriste loopt verloren in de jungle – grijpen de belevenissen van dit hoofdpersonage de lezer toch bij de keel. Pauw neemt de lezer bij de hand en leidt hem of haar met veel zwier rond in een primitief dorp in de wildernis, ergens in Panama. De Nederlandse Naní voelt zich ontspoord na een misstap die haar overgeorganiseerde leventje overhoop heeft gegooid. Ze laat Amsterdam achter zich en gaat halsoverkop op reis naar Panama. Daar raakt ze verdwaald tijdens een tocht door de jungle. Ze komt terecht in een inboorlingendorp, waar mobiele telefoons, computers en drukke agenda’s nog niet doorgedrongen zijn. Aanvankelijk begrijpt ze niets van de vreemde gewoontes van de vriendelijke dorpelingen, maar gaandeweg leert ze haar westerse bedenkingen achterwege te laten en maakt ze kennis met de ongerepte natuur en de authenticiteit van ‘de wilden’.
Lees verder
Een jonge vrouw heeft alles wat haar hartje begeert: een huis ontworpen door haar man, een bekend architect; een tienerdochter; een zoon; én leuk werk. Maar dan begint ze een korte affaire, waarna ze persona non grata wordt in haar gezin. Ze vlucht naar Panama, waar ze verdwaald raakt en na een barre tocht terechtkomt bij een nog in primitieve staat levende indianenstam. Al wordt ze snel gevonden, toch keert ze - na nog steeds negatieve signalen van het thuisfront - terug naar het dorp om daar een school te stichten. Maar het fenomeen ‘westerse vrouw redt indianenstam’ blijkt tegen te vallen, mede door de tegenwerking van het boze opperhoofd. Als er ook nog Chinezen worden gesignaleerd die een kopermijn willen aanleggen, is de maat vol en neemt de overheid maatregelen waarbij geen plaats meer is voor haar. De nadruk ligt - ondanks de poging het leven in een primitieve indianenstam te beschrijven - toch vooral op de gevoelens van de hoofdpersoon. Marion Pauw (1973) is vooral bekend van…Lees verder

Over Marion Pauw

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Willem Kaldenbach

Marion Pauw (Tasmanië, 19 augustus 1973) is een Nederlandse schrijfster en scenariste. Ze publiceert bij uitgeverij Anthos en Overamstel Uitgevers.

Biografie

Pauw werd geboren in Australië en emigreerde op haar zesde naar Nederland. Ze werkte onder meer als freelance journaliste en copywriter. In 2005 debuteerde ze met haar thriller Villa Serena. Haar definitieve doorbraak bereikte zij met haar boek Daglicht. Met dit boek won zij de Gouden Strop in 2009. Er werden bijna 200.000 exemplaren verkocht en het boek is uitgebracht in zes landen, waaronder USA, Duitsland en Italië. In 2013 verscheen de verfilming van Daglicht in de bioscoop. De Amerikaanse filmrechten van Daglicht werden in 2017 verkocht aan het productiebedrijf Dutch Tilt. In 2015 was Pauw auteur van het geschenkboekje van het CPNB ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek. Pauw haalt voor haar boeken onder meer inspiratie uit haar…Lees verder op Wikipedia