Boek
Nederlands

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas
×
Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een piratenschip komt de stoomboot van Sinterklaas tegen. Sint klimt aan boord, in afwachting van een liedje. Alleen Aadje durft te zingen. Sint vindt het prachtig en deelt cadeautjes uit.
Titel
Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Editie
Negende, herziene druk
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
[20] p. : ill.
ISBN
9789025774042 (hardback)

Besprekingen

Vanaf hun schip ontdekken Aadje Piraatje en zijn makkers in de verte een stoomboot. Vader Piraat ziet onmiddellijk dat dit de stoomboot van de Sint is. Van een entering is dus hoegenaamd geen sprake deze keer. Sterker nog: de Sint stuurt zijn stoomboot tot vlakbij het piratenschip en klimt resoluut bij hen aan boord. En die stoere piraten blijken eigenlijk doodsbang voor hem te zijn. Het wordt dan ook muisstil en dat is een probleem want de Sint verwacht toch minstens een liedje voor hij cadeautjes gaat uitdelen. De pientere Aadje redt de situatie door zijn eigen versie van ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ te zingen. De Sint weet dit speciale lied naar waarde te schatten en geeft iedereen zijn pakje. Wanneer hij weer vertrekt, keert de bedrijvigheid op het schip terug. De piraten wuiven hem enthousiast uit. Maar pas wanneer de stoomboot zeker ver genoeg verwijderd is, durven ze ook heel zacht een liedje te zingen.
In dit lieve verhaal over de haast verlammende angst die je…Lees verder
Goof-zonder-oog staat op de uitkijk van de boot van de vader van Aadje Piraatje. In de verte ziet hij een schip, een stoomboot. Stille Cornelis wil het schip direct enteren, maar Aadje Piraatje weet wel beter. Het is de stoomboot van Sinterklaas die langszij komt en Sinterklaas komt aan boord. De stoere piraten zijn opeens toch een beetje minder stoer. Klein formaat prentenboekje speciaal voor de sinterklaastijd. De ontmoeting tussen Sinterklaas en de piraten wordt op humoristische wijze uitgewerkt, waarbij enkele zinnen uit bekende sinterklaasliedjes goed geïntegreerd zijn in het verhaal. De tekst laat zich prima voorlezen, mede dankzij het goed volgehouden, ritmische en nergens gekunstelde rijmschema abcb. De kleurenillustraties met veel details, de nodige spanning en humor, geven het verhaal een extra dimensie. Erg aantrekkelijk, uitnodigend omslag. Over Aadje Piraatje verschenen diverse succesvolle prentenboeken; het eerste deel, 'Aadje Piraatje'* werd in 2010 bekroond met een Zil…Lees verder

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

Aadje Piraatje ontdekt op zijn piratenschip een stipje in de verte. Het is de stoomboot van de Sint. De piraten enteren de stoomboot, maar worden wel stil van het feit dat de Sint hen eigenlijk pakjes komt brengen. Ze weten zich geen houding te geven. De stoere piraten worden verlegen. De Sint wil graag dat ze voor hem een liedje zingen om hem te bedanken. En Aadje zingt: Zie de maan schijnt door de masten. Makkers, staakt uw wild geraas. Want vanavond zijn er gasten: Zwarte Piet en Sinterklaas.
Piepklein boekje over Aadje Piraatje dat makkelijk in je handtas past. Het is ook maar een mini-verhaaltje, maar de illustraties zijn schitterend. De piraten zijn echte karikaturen die zeker geen stoerheid uitstralen en de helpers van de Sint zijn zeemeeuwen: gekker kan het niet!

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia