Boek
Nederlands

Wiet Waterlanders en het (Kolibri) mysterie

Mark Tijsmans (auteur)
+1
Wiet Waterlanders en het (Kolibri) mysterie
×
Wiet Waterlanders en het (Kolibri) mysterie Wiet Waterlanders en het (Kolibri) mysterie

Wiet Waterlanders en het (Kolibri) mysterie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Tijdens opgravingen van een oude stadswal in Gandamme vinden Wiet en zijn vrienden een aantekenboek van een bouwheer uit 1545. Daarin vinden ze het verslag van een vreemd dodelijk ongeluk. Ze gaan op onderzoek uit en komen daardoor flink in de problemen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Wiet Waterlanders en het (Kolibri) mysterie
Auteur
Mark Tijsmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
445 p.
ISBN
9789461315250 (hardback)

Besprekingen

De fans van Wiet Waterlanders (12) hebben een tijd moeten wachten op dit vijfde deel* uit de serie over Wiet, zijn vriend Indigo en vriendin Ophelia die als ‘De kleine Caroluscode’ strijden tegen onrecht. Hun hulp wordt ingeroepen door de vader van Wiet, ook bekend als de zanger Rudi Kolibri. Oude vijanden duiken weer op. Evenals in de voorgaande delen wordt het heden afgewisseld met een spiegelverhaal uit het verleden (1545), herkenbaar aan de grijsgerande pagina’s. Hoofdstuk heet in de historische delen Kapittel. De belangrijkste locaties in beide verhalen, het huis van Ophelia en de stadsmuur van Gandamme, zijn dezelfde. Het historische deel verloopt rechtlijnig, het hedendaagse is wijdlopiger met verwarrende confrontaties en verwikkelingen. De oplettende lezer zal een aantal (grappig bedoelde?) anachronismen opmerken in de historische delen; ijslolly’s, zwembaden en pensioenen waren in de zestiende eeuw geen gemeengoed. Meliger, minder spannend en samenhangend dan de eerdere delen…Lees verder

Over Mark Tijsmans

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia